KAIP ATSISVEIKINTI SU ŽIEMINIAIS BATAIS IKI KITO SEZONO?

0
89
batai

Netrukus sunkūs žieminiai batai ir aulinukai bus pakeičiami lengva demisezonine ar vasarine avalyne. Prieš išsiųsdami savo batus į užtarnautą poilsį iki kitų metų, pasirūpinkite jais, kad kitą sezoną jie puikiai pasitarnautų ir vėl. Čia pateikiame net 6 paprastus patarimus, kaip tinkamai sutvarkyti batus po žiemos sezono.

1. Valymas

Pradžioje kruopščiai nuvalykite batus nuo per sezoną susikaupusių nešvarumų. Atkreipkite dėmesį ne tik į išorinę viršutinę batų dalį. Taip pat nuvalykite padus ir bato vidų (darbą galite palengvinti dulkių siurbliu, jei tai ilgaauliai batai), pakeiskite pažeistus vidpadžius.

2. Impregnavimas

Nuvalę viršutinę bato dalį, apsaugokite ją tinkama impregnavimo priemone. Batai bus geriau apsaugoti (nepriklausomai nuo to, ar juos avėsite, ar ne) nuo drėgmės ir dulkių bei odos deformacijos.

3. Jei reikia, nuneškite pas batsiuvį

Po sezono mėgstamus batus verta atiduoti į batsiuvio rankas. Pakeiskite senus kulnus, pataisykite užtrauktukus ar kitas detales. Vėliau tam gali nelikti laiko, jei netyčia netikėtai užkluptų žiema.

4. Apsaugokite juos nuo deformacijos

Į batus įdėkite specialius batų laikiklius su spyruoklėmis – jie apsaugos juos nuo deformacijos. Jei batai aukšta viršutine dalimi, nepamirškite sutvirtinti ir šios dalies. Vietoj spyruoklinių laikiklių galite naudoti senus laikraščius, popierinius, putų polistirolo kamuoliukus ar medžiagas. Svarbiausia, kad batų vidus būtų prikimštas ir neprarastų puikios formos.

5. Pakavimas

Batus geriausia laikyti dėžėse, kuriose batai ir buvo, kai juos įsigijote. Jei jų kažkuriuo metu atsikratėte, ne bėda – įsigykite erdvius, lininius maišelius, kurie užtikrintų oro cirkuliaciją.

6. Tinkama batų laikymo vieta

Batų laikymui apytiksliai 9 mėnesius geriausiai tinka erdvios ir sausos vietos. Verčiau laikykite juos toliau nuo drabužių ir apatinių lentynų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite