AKCIJA „KYŠIS IŠPURVINA“ ZARASUOSE

0
44
kys

Spalio 16 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai kartu su Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnais vykdė antikorupcinę akciją „Kyšis išpurvina“ bei Zarasų žemės ūkio mokykloje vedė pamoką apie korupcijos prevenciją.

Akcijos metu pareigūnai Zarasų mieste stabdė automobilius, bendravo su vairuotojais, dalijo lankstinukus „Kyšis išpurvina“. Pareigūnai vairuotojams priminė apie atsakomybę už kyšio davimą policijos pareigūnams bei informavo, kad jie visada gali kreiptis į Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrių ir pranešti apie tai, kad davė kyšį, arba kad nesąžiningas pareigūnas iš vairuotojo reikalavo atlygio.

Zarasų žemės ūkio mokyklos mokiniai dalyvauja projekte „Pažink valstybę“, kurį įgyvendina Ugdymo plėtotės centras drauge su Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centru ir kitais partneriais. Projekto tikslas – supažindinti mokinius su įvairiomis Lietuvos viešojo gyvenimo sritimis, aptarti aktualias nacionalines ir regionines problemas, apsvarstyti jų sprendimo būdus. Siekiant ugdyti vertybines nuostatas ir plėtoti gebėjimus, reikalingus susiformuoti jaunų žmonių pilietinei pozicijai korupcijos atžvilgiu, Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai kartu su bendruomenės pareigūne mokinius supažindino su galimomis korupcijos formomis, jų pasireiškimo galimybėmis bei suteikė daug naudingų patarimų, kaip galima apsisaugoti nuo korupcijos.

Atminkite, kad jokios baudos grynaisiais pinigais policijos pareigūnui negali būti mokamos. Pažaboti korupciją gali tik mūsų pačių sąžiningumas, skaidrumas, kilnumas, garbingumas, teisingumas, atsakomybė, pasitikėjimas, pareigingumas.

Utenos apskrities VPK

kys2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite