KEIČIAMOS PREKYBOS PIROTECHNIKA TAISYKLĖS

0
16
fejerverkai

Atsižvelgiant į dviprasmybes ir spragas, po LR Vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno organizuoto pasitarimo su verslo atstovais ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei policijos pareigūnais, keičiamos prekybos pirotechnika taisyklės.

Pakeitimai numato, kad F3 kategorijos fejerverkais bus galima prekiauti ir nespecializuotose prekybos vietose, tačiau vienu metu tokioje parduotuvėje negalės būti daugiau nei 10 kg pirotechninio mišinio.

Specializuotos parduotuvės, kur bus galima laikyti didesnį kiekį pirotechnikos, turės turėti atitinkamas stipresnes pertvaras ir atskirą išėjimą į lauką (parduotuvės įrengtos atskiruose statiniuose).

Taip pat griežtinamos sąlygos laikiniems prekybos taškams – jie negalės būti įrengiami arčiau nei 5 metrai nuo evakuacinių išėjimų, turės turėti ne mažesnius nei 4 kg gesintuvus bei nedegius audinius.

„Taisyklėse buvo tam tikrų dviprasmybių ir nelogiškumų. Pakeitimai užtikrins skaidrią ir konkurencingą aplinką, o sugriežtinti reikalavimai degaus mišinio kiekiui ir laikinų taškų įrengimui prisidės prie žmonių saugumo užtikrinimo“, – aiškino vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Planuojama, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus įsakymu tvirtinamos taisyklės įsigalios lapkričio pradžioje, o reikalavimai, kurių įgyvendinimui reikalingas išankstinis pasirengimas – 2019 m. gegužės 1 d.

VRM inform.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite