BIBLIOTEKOS FONDAS PRATURTINTAS NAUJOMIS KNYGOMIS

0
27
IMG 20181017 131545 resized 20181018 094943480

Skubame skaitytojams pranešti džiugią naujieną – knygynas „Rotas“ dovanojo labai daug naujų ir aktualių knygų.

Tarp dovanotų knygų garsiausi ir populiariausi šiuolaikiniai, prestižinėmis premijomis apdovanoti užsienio ir keli lietuvių autoriai. Didžiąją knygų dalį sudaro verstinė grožinė literatūra. Estijos vaikų rašytojos, poetės, prozininkės Leelo Tungal parašyta prisiminimų knyga „Draugė mergaitė ir suaugę žmonės“ pasakoja apie mažą mergaitę ir jos akimis gyvai piešiamą pokario gyvenimą Estijos sostinėje ir kaime; Prancūzijos literatūros perlu mūsų kalba ir mūsų šalyje laikomas rašytojo Francois Weyergans romanas „Trys dienos pas motiną“ pasakojantis apie vienturtį sūnų, kuris teisindamasis darbu – mat rašo knygą apie motiną – neranda laiko aplankyti senutės savo motinos, gyvenančios atokioje provincijoje; Tomo Staniulio kūrybos rinktinė „Diena, kurią verkiau visą“, sudaryta iš geriausių penkerius metus brandintų trumposios prozos kūrinių. Grįždamas prie savo mėgiamo novelės žanro rašytojas demonstruoja talentą kalbėti apie sudėtingiausius žmogaus būties aspektus taupiai, jautriai, paprastai. Trumpa ir intriguojanti meilės istorija su rimtomis pasekmėmis Llambias Pablo romane „Meilės kalnas“; viena garsiausių dabarties Islandijos rašytojų Frida A. Sigurdardottir ir jos romanas „Ir slenka naktis“ – gražioje ir bauginančioje giminės sagoje šešios islandų moterų kartos; rašytojo ir žurnalisto Frode Grytteno – laikomu vienu įdomiausių ir savičiausių Norvegijos novelistų ir romanistų – novelių romanas „Avilio daina“.

Bibliotekos lentynose atsidūrė nuolat paklausą turinčios medicinos, mokslo populiarinimo, filosofijos knygos, poezija. Rašytojo Stephanie Cave ir Deborah Mitchell knygoje „Ką gydytojas gali nutylėti apie vaikų skiepus“ gvildenama viena aktualiausių temų pasaulyje – vaikų skiepijimas. Autoriai gilinasi į painų vakcinų pasaulį, mat pavojingai daugėja vaikų, patiriančių mokymosi sutrikimų, sergančių autizmu, diabetu, reumatoidiniu artritu ir kitomis ligomis. Algirdo Jancyno knygoje „Chirurgija: ir meilė, ir kančia…“ autorius pasakoja apie didžiulės meilės ir pasiaukojimo reikalaujantį chirurgo darbą, apie pasitaikančias diagnostikos bei gydymo klaidas, medicinos įvairenybes. Jolantos Laurušienės sudaryta atminimų knyga „Ir dega širdys ugnimi“, kurioje sudėti gražiausi 1959-1962 m. rašyti gimnazijos mergaičių ketureiliai sąsiuviniuose ir albumuose. Visiems besidomintiems paranormaliais reiškiniais, dvasios struktūra ir jos veikla, pristatome Janio Kalns knygą „Dvasia. Paranorminių reiškinių tyrimai“.

Straipsnyje pateikiame tik dalį knygyno dovanotų knygų aprašymų.

Nuoširdžiai dėkojame „Roto“ knygynui už nuostabią dovaną ir kviečiame skaitytojus skaityti. Mes įsitikinę, kad šios knygos ras kelią į kiekvieno širdį.

Inesa DUMBRAVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene
Nuotrauka autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite