ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE – VĖLINIŲ DAINŲ VAKARAS

0
19
I210371

Spalio 30 d. (antradienį), 17 val., Zarasų krašto muziejus rengia Vėlinių dainų vakarą. Dalyvaus Zarasų rajono savivaldybės Kultūros centro folkloro ansamblis ,,Seluona”. Jo vadovė Rima Vitaitė pasakos apie Vėlinių prasmę, reikšmę ir papročius. Ansamblis turi parengęs šios tematikos programą, puoselėja tradicijas.

Vėlinės – visų mirusiųjų pagerbimo šventė. Jas lietuviai šventė nuo senovės. Gyvieji aplanko mirusiųjų kapus, uždega žvakutes, manoma, kad mirusieji taip pat ateina pas gyvuosius. Tikėta, jog vėlės lankosi savo gyventose vietose, o mėgstamiausias lankymosi metas – gūdus ruduo. Ne veltui ir lapkričio mėnesį žmonės senovėje vadino vėlių mėnesiu.
Renginys nemokamas. Maloniai kviečiame dalyvauti ir drauge padainuoti Vėlinių dainų, pagerbti mirusiuosius.

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

2018 04 20 Seluona

RBF 4914a

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite