„REGITRA“: KĄ DARYTI PAMETUS NUMERIO ŽENKLUS?

0
24
regitra1

Vairuotojų kasdienybėje pasitaiko situacijų, kai eismo įvykių metu ar praūžus stipriam lietui prarandami, o kartais sugadinami automobilio numerio ženklai. „Regitra“ primena, kad dalyvauti viešajame eisme su transporto priemone, kuri neturi numerio ženklų, negalima.

Registracijos metu automobiliai „Regitroje“ yra pažymimi dviem vienodais numerio ženklais. Kitaip tariant, jiems yra suteikiami unikalūs skaičių ir raidžių deriniai, kad viešajame eisme jie būtų lengvai atpažįstami teisėsaugos institucijoms ir kitiems eismo dalyviams. Pavyzdžiui: įvykus eismo įvykiui reikėtų pasižymėti arba nusifotografuoti kito automobilio numerius, kad būtų galima identifikuoti transporto priemonės savininką ar valdytoją.

Svarbu pastebėti, jog automobilis privalo būti pažymėtas abiem numerio ženklais. Vairuotojas turi pasirūpinti, kad jie būtų gerai matomi ir atpažįstami. Primename, kad numerio ženklai turi būti tvirtinami tam skirtose vietose, o ne, pavyzdžiui, dedami už automobilio stiklo.

Taigi, jei pametėte arba sugadinote numerio ženklus, Jums reikia nedelsiant kreiptis į „Regitrą“ dėl naujų numerio ženklų gavimo arba dublikato išdavimo.

Naujus numerio ženklus galima užsisakyti tiesiog internetu Kelių transporto priemonių registravimo sistemoje (eKETRIS): www.eregitra.lt/eketris-web. Juos ir naują registracijos liudijimą apmokėjus kurjeris Jums pristatys tiesiai į namus per 1-2 darbo dienas.

Tiksli instrukcija, kokius žingsnius reikės atlikti, pateikiama šiame vaizdo įraše: http://bit.ly/2R12htM

Tais atvejais, kai prarandama viena iš dviejų automobilio numerio ženklų plokštelių, galima kreiptis dėl dublikato. Tačiau tuomet reikės atvykti į patogiausią „Regitros“ padalinį ir su savimi turėti ne tik asmens tapatybės dokumentą, bet ir automobilio registracijos liudijimą bei likusią, t. y. neprarastą numerio ženklo plokštelę. Jei numerio ženklas nebeatitiks šiandieninio standarto, bus keičiama ir likusioji plokštelė.

Radau numerio ženklus: kaip elgtis?

Radus pamestą transporto priemonės numerio plokštelę, ją galima grąžinti savininkui dviem būdais: pirmasis – perduoti „Regitrai“, kuri plokštelę grąžins savininkui, antrasis būdas – atiduoti policijai.

Pastaroji numerio ženklą grąžins savininkui arba perduos „Regitrai“. „Regitra“ asmenį apie rastus numerio ženklus informuos telefonu, o jeigu jis nenurodytas, – raštu per 3 darbo dienas.

Jei radėjas nenori ar negali atvykti į artimiausią „Regitros“ padalinį, rastą numerio ženklą galima paprasčiausiai atsiųsti.

Grąžinant „Regitrai“ rastas automobilio numerio plokšteles surašomas aktas, kuriame nurodomas numerio ženklo raidžių ir skaičių derinys, grąžintų plokštelių kiekis, numerio ženklus išdavusi šalis, grąžinamų objektų būklė.

Radėjo grąžinta transporto priemonės plokštelė bus saugoma vieną mėnesį, išskyrus tuos atvejus, kai vietoje grąžinto registracijos numerio ženklo yra išduotas naujas valstybinis numeris arba plokštelė yra susidėvėjusi. Jei rasti daiktai neatsiimami, numeriai sunaikinami.

Komunikacijos skyrius
Tel. (8 5) 258 9198, mob. tel. 8 653 34175

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite