„PENKIASDEŠIMTMETIS PASIVAŽINĖJO…“

0
12
alkotesteris 74339662

Vasarą mes jau rašėme, kad Imbrado seniūnijos Avilių II kaime į alkotesterį pūtė tos pačios seniūnijos Petraučiznos kaimo gyventojas, gimęs 1967 metais. Jis girtas vairavo automobilį „Audi A4“. Alkotesteris pasirodė įspūdingus skaičius, už kuriuos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Pareigūnai tokį vairuotoją sulaikė ir jam važiuoti „Audi A4“ neteko. Pažeidėją jau vežė „valdišku transportu“.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. O po tyrimo buvo ir teismo posėdis.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas Rimvydas Žukauskas, išnagrinėjęs prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, kurioje buvo kaltinamas R. Š. Jo kraujyje tą dieną buvo nustatyta mažiausia koncentracija 2,25 promilės etilo alkoholio.

Kaltinimai R. Š. buvo grindžiami jo paties prisipažinimu, liudytojų parodymais, tarnybiniu pranešimu, įvykio vietos apžiūros protokolu, specialisto išvada ir kitais byloje esančiais įrodymais.

Kaltinamasis R. Š. neprieštaravo, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu.

Teisėjas pripažino R. Š. kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281straipsnio 7 dalį ir jam paskyrė galutinę bausmė – 2000 eurų dydžio baudą.

Taip pat uždrausta R. Š. dvejus metus naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones. Neteko pažeidėjas ir automobilio. Jis konfiskuotas. Pasivažinėjo tiek, kad prisiminimų užteks ilgam.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite