BŪGOS MĖNUO

0
18
Kazimieras Būga Permėje.LH5411

Lietuvos didysis kalbininkas Kazimieras Būga gimė 1879 metų lapkričio 6 dieną Pažiegėje, o palaidotas 1924 metų gruodžio 6 dieną Kaune. Todėl „Būgos mėnuo“ nuo lapkričio 6 d. iki gruodžio 6 d.

Prof. Viktorija Daujotytė-Pakerienė, vasario 22 d. Vilniaus knygų mugėje pristatydama savo knygą „Lituanistika Lietuvos akivaizdoje“, pasakė: „<…> lituanistikos centre aš mačiau Kazimierą Būgą. <…> Kazimiero Būgos – manau, kad vieno iš pačių genialiausių mūsų tautos žmonių – raštus. Kas mes būtume be šitų raštų, kas mes be jų būtume? Tas pats, tokia pat dykuma ir dykynė kaip įsivaizduoti esančius be Žemaitės raštų, be Vinco Mykolaičio Putino raštų <…>“.

„Būgos mėnesį“ Kazimiero Būgos memorialinis muziejus kviečia:
• nemokamai aplankyti K. Būgos muziejų tėvonijoje (Pažiegėje),
• į Vydūno esmėvokų kūrybines dirbtuves ir pristatymus parodų salėje (Dusetose, K. Būgos 31a),
• į parodą „Jie kūrė Lietuvą“ (apie tai žr. https://www.lsim.lt/lt/389-jie-kure-lietuva)
• gruodžio pirmą savaitę Kultūros centre Dusetų dailės galerijoje – antroji LAVINAMO DOMESIO KALBOTYRAI konferencija: istoriškumas ir struktūriškumas kalbotyroje (kas svarbiau, įdomiau, <…> – istoriškai palyginama kalbotyra ar semiotiškai apglėbiantis mąstymas, ar <…>?)

Rytis Pivoriūnas, Kazimiero Būgos memorialinis muziejus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite