KVIEČIAME DALYVAUTI KONFERENCIJOJE „JAUČIUOSI SAUGUS“

0
22
zarasu r savivaldybes viesoji biblioteka

Lapkričio 15 d., ketvirtadienį, Zarasų viešoji biblioteka organizuoja konferenciją „Jaučiuosi saugus“. Konferencija skirta bibliotekininkams, kultūros darbuotojams, Vaikų dienos centrų darbuotojams, bendruomenių atstovams. Konferencijoje bus pristatyta Vaiko teisių apsaugos sistema, diskutuojama apie saugumą bendruomenėje, kaip padėti bendruomenės nariams kenčiantiems emocinį, psichologinį, fizinį smurtą, diskriminavimą, priekabiavimą.

Konferencijos programa:

9.30-10.00 Dalyvių registracija. Kava.

10.00-10.10 Konferencijos atidarymas. DANUTĖ KARLIENĖ, Zarasų viešosios bibliotekos direktorė.

10.10-10.40 Vaiko teisių apsaugos pristatymas. IRENA GAIGALIENĖ, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė.

10.40-11.20 Vaikas turi bėdų: kaip atpažinti ir padėti. GRYTĖ RUZGĖ. Psichologė, lektorė.

11.20-12.00 Pirmoji pagalba kenčiančiam: kaip išgirsti ir palaikyti žmogų, kuris išgyvena emocinius sunkumus. KRISTINA PARADNIKĖ, psichologė-psichoterapeutė, lektorė, VšĮ Psichoterapijos ir mokymų centras direktorė.

12.00-12.20 Kavos pertrauka.

12.20-13.00 Kaip pasikrauti gyvenimo energija. Emociniai skydai. JERONIMAS LAUCIUS, rašytojas pozityvistas, UAB „Trys žvaigždutės“ direktorius.

13.00-13.50 Įvairių smurto formų atpažinimas. Kokiais būdais yra svarbu reaguoti, įtarus, kad žmogus patiria smurtą artimoje aplinkoje. Smurto prevencijos komikso „Birutė Bebaimė“ pristatymas. MAŽVYDAS KARALIUS, Žmogaus teisių stebėjimo instituto tyrėjas-konsultantas. UGNĖ GRIGAITĖ, Žmogaus teisių stebėjimo instituto projektų vadovė

13.50-14.40 Seksualinio priekabiavimo samprata bei įveikos būdai. ROBERTA PAULIUŠČENKAITĖ, Moterų informacijos centro psichologė.

14.40-14.50 Konferencijos apibendrinimas. Diskusijos.

Dalyvius kviečiame registruotis iki lapkričio 14 d. tel. 8 (385) 30935 arba el.p. metodikos.sk@gmail.com

Konferenciją remia Lietuvos kultūros taryba

Zarasų viešosios bibliotekos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite