PIRMASIS PRETENDENTAS Į KANDIDATUS DĖL MERO REGALIJŲ JAU YRA

0
19
rinkimai

Praėjusios savaitės trečiadienį, kai liko 100 dienų iki savivaldybės tarybų ir mero rinkimų, paskelbta oficiali rinkimų kampanija. Nuo tada pradedamas rinkimų komitetų, politinės kampanijos dalyvių registracija.

Vyriausioji rinkimų komisija savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos dalyvius registruoja iki gruodžio 10 d. Registracija dar tik įsibėgėja ir vyksta vangiai. Nors mūsų kraštas dažnai visose srityse atsilieka, tačiau tik ne čia. Zarasai jau turi pirmąjį pretendentą į rajono savivaldybės mero regalijas.

VRK jau paskelbė, kad pretendentas į kandidatus Zarasų rajono rinkimų apygardoje Nr. 60 užregistruotas Arvydas Veikšra. Jis užregistruotas kaip savarankiškos politinės kampanijos dalyvis.

Čia vienas iš pirmųjų rinkimų etapu. Neužsiregistravusieji negali kelti kandidatų sąrašų ar keltis kandidatais į savivaldybių tarybų narius-merus.

Registravimas politinės kampanijos dalyviu negarantuoja kandidato ar kandidatų sąrašo registravimo. Kandidatų kėlimą reglamentuoja Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas.

Tik savarankiškais politinės kampanijos dalyviais registruoti ir VRK interneto svetainėje kaip savarankiški politinės kampanijos dalyviai paskelbti asmenys (politinės partijos, visuomeniniai rinkimų komitetai, kandidatai į merus) gali priimti aukas ir įgyti turtines prievoles dėl išlaidų politinei kampanijai.

Prasidėjus politinei kampanijai, visos išlaidos, skirtos politinei kampanijai finansuoti, gali būti apmokamos tik iš politinės kampanijos sąskaitoje esančių lėšų.

Paskelbta ir šio savarankiškos politinės kampanijos dalyvio iždininkė. Ja tapo Danutė Baublienė.

Audrius Šalnietis

Parengta pagal www.vrk.lt informaciją

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite