ŠAUKIAMAS LIETUVOS MOKYTOJŲ SUVAŽIAVIMAS

0
66
Andrius Navickas

Antrą savaitę Lietuvoje vyksta ugdymo įstaigų streikas. Lapkričio 21 d. prie jo su dar devyniomis įstaigomis prisijungė ir didžiausia Lietuvos mokykla – Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija. „Etatinis darbo apmokėjimas, kuris turėjo tapti gėriu, šiandien virto interpretacijų erdve: už tą patį darbą mokytojai visoje Lietuvoje gauna skirtingai, – kreipimesi į bendruomenę rašo mokyklos streiko komitetas. – Pirmiausia buvome supriešinti tarpusavyje, vėliau su mokyklos administracija, o kai susivokėme, kas vyksta, nusprendėme vienytis ir streikuoti“.

Tuo tarpu lapkričio 22 d., 15.30, Vilniaus mokytojų namų didžiojoje salėje įvyks Lietuvos mokytojų suvažiavimas. Į jį pakviesta švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, aukščiausi šalies vadovai bei politinių partijų lyderiai. Vykstančiomis pertvarkomis pasipiktinę pedagogai iš visos Lietuvos tikisi išgirsti atsakymus, kaip ir kada iš esmės bus imtasi spręsti iškilusias problemas.

Streiką organizuojančios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) atstovai lapkričio 21 d., 15 val., kviečiami į Švietimo ir mokslo ministeriją, o lapkričio 22 d., 10.30 val., numatytas susitikimas Prezidentūroje.

„Kaip jau ne kartą minėjome, pažadų mums neužteks, tikimės labai konkrečių sprendimų. O kol jų nebus, streikų banga risis per Lietuvą. Yra ugdymo įstaigų, kurios numačiusios prisijungti prie streiko kitą savaitę“, – teigia LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas.

LŠDPS reikalauja nedelsiant atsisakyti absurdiškos darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarkos ir įdiegti etatinį modelį, kuriame vienam etatui sudaryti būtų ne daugiu kaip 18 kontaktinių valandų ir 18 val. skirta kitiems darbams. Taip pat – pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus didinti 20 proc. bei mažinti vaikų skaičių klasėse.

LŠDPS informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite