AKCIJOS, SAUGANČIOS VISŲ MŪSŲ TURTĄ – MIŠKĄ

0
26
eglisakiai

Daug gyventojų, turintys daržus ir sodus, eglišakėmis dengia augalus nuo žiemos speigų. Žmonėms nereikia eiti į miškus ir laužyti eglišakes. Kaip informavo Valstybinės miškų urėdijos Zarasų regioniniame padalinyje, du lapkričio penktadienius eglės šakų galės gyventojai atsivežti iš rajono girininkijų. Miškininkai gyventojų lauks lapkričio 23 ir 30 dienomis prie girininkijų pastatų.

Eglišakės bus dalinamos nemokamai. Ši akcija vykdoma visoje šalyje. Manoma, kad tuo bus paraginti elgtis žmones sąmoningai ir atsakingai – nelaužyti miške šakų ir tausoti mišką. Pasiimti šakų augalams dengti rajono gyventojai laukiami nuo 8 iki 15 valandos. Būtina priminti, kad miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisykles ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama piniginė bauda.

Zarasų rajono girininkijos yra:

Antazavės girininkija: Sodų g. 4, Antazavės k., Antazavės seniūnija;

Dusetų girininkija: Vasaknų g. 28, Užtiltės k., Dusetų seniūnija ;

Gražutės girininkija: Gaideliškiu k. 3, Zarasų seniūnija;

Salako girininkija: Zarasų g. 2, Salakas, Salako seniūnija;

Smalvų girininkija: Žiedo g. 2, Turmanto seniūnija;

Zarasų girininkija: Medeikiškio k. 1, Zarasų seniūnija.

Kviečiame pasinaudoti proga ir saugoti mišką. Artėjant šv. Kalėdoms taip pat miškininkai dalyvaus šalies tradicinėje akcijoje „Parsinešk Kalėdas į savo namus” . Planuojama, kad gruodžio 20 dieną, nuo 12 valandos Zarasų miesto Sėlių aikštėje miškininkai nemokamai zarasiečiams dalys eglišakes šv. Kalėdoms.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite