EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ KOMISIJA SVARSTĖ AKTUALIUS KLAUSIMUS

0
19
posedis

Įvyko rajono Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame svarstyti aktualūs pasiruošimo šaltajam metų laikotarpiui klausimai ir aptartos sprendžiamos problemos. Posėdyje taip pat dalyvavo UAB „Zarasų vandenys“, UAB „Zarasų komunalininkas“, UAB „Zarasų autobusai“, AB „Panevėžio energija“ Zarasų šilumos tinklų rajono atstovai.

Informaciją apie šių tarnybų pasirengimą šaltajam metų laikotarpiui pateikė UAB „Zarasų autobusai“ direktorius Virgilijus Bakutis, UAB „Zarasų vandenys“ energetinio ūkio inžinierius Dalius Žiliukas, UAB „Zarasų komunalininkas“ meistras Albinas Kiltinavičius. Posėdžio metu ypač buvo akcentuojama apie būtinybę operatyviau valyti kelius ir gatves, juos barstyti. Atkreipiamas dėmesys į tai, kad visos tarnybos privalėtų glaudžiau bendradarbiauti, tartis ir keistis informacija. Posėdyje dalyvavę atstovai pasakė, kad visi darbai šaltajam sezonui yra atlikti: institucijos pasirengusios šildymo sezonui, parengta technika žiemai. Zarasų priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas posėdyje patikino, jog rajono ugniagesių pajėgos yra pasirengusios žiemos periodui, prieš šaltąjį metų laikotarpį pareigūnai lankėsi gyventojų butuose, ragino visuomenę tinkamai bei saugiai tęsti kūrenimo sezoną, susitvarkyti krosnis, išsivalyti dūmtraukius ir susiremontuoti kaminus. Viršininkas akcentavo, kad daug problemų kasmet sukelia socialinės rizikos šeimos. Ugniagesiai lankėsi probleminėse vietose, tikrino būstuose įrengtas šildymo sistemas. Gaisrų rajone mažėja, dėl to yra daug priežasčių. Viena iš jų – prevencijos darbo gerinimas. Eugenijus Andrejevas atkreipė dėmesį į tai, kad būtina ieškoti toliau galimybių padėti įrengti autonominius dūmų detektorius socialiniuose būstuose, o taip pat socialinės rizikos bei daugiavaikių ar vargingiau gyvenančių šeimų būstuose.

Aktualiai buvo gvildenamos būstų problemos, kuriose gyvena socialinės rizikos šeimos. Rajono Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Valerija Ragėnienė supažindino su skyriaus darbu probleminėse šeimose, siekiama, kad jose būtų saugi aplinka. Krosnių, dūmtraukių remontui yra skiriamos socialinės pašalpos. Būtina tik šių pašalpų tikslinį panaudojimą nuolat kontroliuoti. Į tai privalėtų atkreipti dėmesį seniūnai, socialiniai darbuotojai seniūnijose. Rajone daug problemų kelia nevalomi, suodžiai kaminuose. Dažnai kilus suodžių gaisrui kamine kviečiami ugniagesiai. Yra gaištamas laikas, materialiniai resursai. Zarasų priešgaisrinės saugos tarnybos viršininkas Aloyzas Varžgalys atkreipė dėmesį, kad pagal reikalavimus prieš šildymo sezoną privalu išvalyti suodžius iš kaminų, dūmtraukių ir krosnių, o vėliau kūrenimo sezono laikotarpiu šią įrangą būtina reguliariai valyti. Tačiau jau daug metų kaminkrėčiai savo paslaugų rajone nesiūlo. Neteko apie tokias paslaugas girdėti ir kaiminiuose rajonuose. Kaminų ir dūmtraukių valymo problema itin opi kaimuose. Apie daugiabučių gyvenamųjų namų pasirengimą šildymo sezonui, sprendžiamas problemas kalbėjo AB „Panevėžio energija“ Zarasų šilumos tinklų rajono viršininko pavaduotoja Alė Lamanauskienė. Posėdžio dalyvius apie pirminės sveikatos priežiūros centro pasirengimą žiemai supažindino šio centro administratorius Darius Steponavičius.

Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Andrejus Jančevskis supažindino su policijos pasiruošimo šaltajam laikotarpiui veikla, planuojamomis priemonėmis šiuo laikotarpiu.

Posėdžio metu konstatuota, kad šaltajam periodui yra pasirengta. Nutarta apie visas iškylančias problemas nuolat informuoti rajono Savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisiją, operatyviai reaguoti į įvykius, keistis informacija su civilinės saugos pajėgoms, avarinėms tarnyboms.

Zarasų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas – valstybinis veterinarijos inspektorius Darius Kazulėnas supažindino posėdžio dalyvius su Afrikinio kiaulių maro situacija Zarasų rajone, medžiotojų, ūkininkų, o taip pat kitų tarnybų pastangomis užkertant kelią šiai plintančiai ligai. Rajone dar dažnai užkratas nustatomas sumedžiotiems ir nugaišusiems šernams.

Posėdžio pabaigoje savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Renius Kisielius padėkojo visoms institucijoms už bendrą darbą, kuriant saugią aplinką ir bendradarbiavimą, sprendžiant probleminius klausimus.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite