AKCIJA „KNYGŲ KALĖDOS“ JAU KELIAUJA PER LIETUVOS BIBLIOTEKAS

0
27
web 1910www

Aštuntą kartą akcija po visą Lietuvą skleidžia žinią – dalinkimės skaitymo šviesa ir dovanokime knygų Lietuvos bibliotekoms. „Knygų Kalėdos“ kviečia dovanoti laukiamiausių knygų bibliotekoms ir prisidėti prie skaitytojų svajonių išsipildymo. Kasmet vis pilnėjančios apskričių, viešųjų centrinių bibliotekų ir kaimo filialų, mokyklų bibliotekų lentynos ir gausėjančios skaitytojų gretos įrodė, kad lietuviai – skaitanti tauta. Tačiau šimtams žmonių visoje Lietuvoje tenka laukti eilėje, kad galėtų perskaityti norimą knygą.

Kiekviena akcijoje dalyvaujanti biblioteka skelbia sąrašą pačių reikalingiausių knygų, kurių ypač laukia skaitytojai. Padovanoję net ir vieną knygą iš Jūsų bibliotekos pateikto sąrašo, galite ne tik sutrumpinti eilę, bet ir padėti stiprinti skaitymo įgūdžius, gausinti skaitytojų gretas. Lietuvos šimtmečio proga stiprinkime skaitymo kultūrą – tai, kas mus lydėjo kelyje į laisvę.

Apsilankę svetainėje
https://www.knygukaledos.lt/dovanokite-bibliotekoms/utenos-apskritis/zarasu-viesosios-bibliotekos-ir-padaliniu-pageidaujamu-knygu-sarasas-akcijai-knygu-kaledos rasite, kokių knygų labiausiai laukia rajono bibliotekos. Akcija „Knygų Kalėdos“ kviečia dovanoti naujas (ne senesnes nei 5 metai nuo išleidimo), kokybiškas ir aktualias knygas, taip pat tas knygas, kurios yra įtrauktos į bibliotekų parengtus laukiamiausių knygų sąrašus.

„Knygų Kalėdų“ D.U.K.:

1.Kur galima rasti informaciją apie laukiamiausias knygas?
Tokie knygų sąrašai skelbiami akcijos „Knygų Kalėdos“ svetainėje www.knygukaledos.lt. Čia galima pasitikrinti, kokių knygų reikia Jūsų miesto ar miestelio bibliotekai. Įvedę knygos, kurią norite dovanoti pavadinimą, rasite nuorodą, kokioje bibliotekoje jos laukiama labiausiai. Naujausia informacija skelbiama FB paskyroje Knygų Kalėdos.

2.Kur galiu pasidžiaugti, kad dalyvauju akcijoje „Knygų Kalėdos“?
Kviečiame aktyviai dalintis įspūdžiais iš akcijos „Knygų Kalėdos“ renginių, susitikimų, vaizdais ir istorijomis apie dovanojamas knygas socialiniuose tinkluose naudojant grotažymę #KnygųKalėdos.

3.Namie turiu daug senų knygų arba esu sukaupęs didelę biblioteką. Ką man su jomis daryti? Ar galiu jas dovanoti bibliotekai?
Akcija „Knygų Kalėdos“ kviečia dovanoti naujas (ne senesnes nei 5 metai nuo išleidimo), kokybiškas ir aktualias knygas, taip pat tas knygas, kurios yra įtrauktos į bibliotekų parengtus laukiamiausių knygų sąrašus. Jei tarp Jūsų turimų knygų yra tokių, kviečiame jas padovanoti bibliotekai. Kitas visada galima perduoti naudotomis knygomis prekiaujantiems knygynams.

4.Noriu padovanoti knygą savo mokyklos ar miesto bibliotekai, bet jos poreikių sąraše nerandu. Ką daryti?
Gali būti, kad Jūsų biblioteka savo poreikių nepateikė, tačiau juos galite sužinoti susisiekęs su biblioteka telefonu arba elektroniniu paštu.

5. Nupirkau knygą ir palikau ją knygyne, užrašęs, kam ji turi atitekti. Iš kur man žinoti, kad knyga tikrai pasieks adresatą?
Jei dovanotojas yra užrašęs, kad knyga turi atitekti konkrečiai bibliotekai, ji perduodama bibliotekai tiesiogiai. Knygą taip pat galima nunešti tiesiai į norimą biblioteką.

Dovanokime knygų savo bibliotekoms ir kurkime akciją „Knygų Kalėdos“ kartu!
Akcija vyks iki 2019 m. sausio 6 d.

Zarasų viešosios bibliotekos informacija
Parengta pagal LBD informaciją

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite