LATVIO VAIRUOTOJO NEMALONUMAI LIETUVOJE

0
63
alkotesteris 74339662

Stelmužės kaime pasienio tarnybos pareigūnai sustabdė automobilį VW Passat. Jį vairavo Latvijos Respublikos pilietis, gimęs 1973 metais. Vyras buvo neblaivus. Į alkoholio matavimo prietaisą jis pripūtė 2,04 promilės. Kelionę Lietuvoje latviui ne tik reikėjo baigti, jis buvo uždarytas į Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Ten jis ir blaivėsi.

Tačiau ir po to viskas nepasibaigė. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Teko mūsų kaimynui aiškintis teisėtvarkos institucijose.

Ikiteisminio tyrimo medžiaga buvo nagrinėjama teisme. Kaltinimai V. R. grindžiami jo paties prisipažinimu, Valstybės sienos apsaugos tarnybos specialisto tarnybiniu pranešimu, įvykio vietos apžiūros protokolu , specialisto išvada ir kitais byloje esančiais įrodymais.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas Rimvydas Žukauskas, išnagrinėjęs prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, Latvijos Respublikos pilietį V. R. pripažino kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį ir paskyrė jam galutinę bausmę – 2000 eurų baudą. Uždrausta jam vairuoti transporto priemones dvejus metus. Valstybės naudai konfiskuotas ir nusikalstamos veikos padarymo įrankio – automobilio- piniginis ekvivalentas.
Latvis savo kailiu pajuto mūsų įstatymo griežtumą neblaiviems vairuotojams, Latvijoje jiems teisės aktus numatoma sugriežtinti tik nuo 2020 metų.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite