DUSETOS – 2019 METŲ MAŽOJI LIETUVOS KULTŪROS SOSTINĖ

0
21
mid news zrs 176 Dusetos kulturos sostine 1

Šiandien, lapkričio 29 dieną, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijoje Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Dusetų seniūnas Saulius Kėblys ir Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalkos pirmininkė Aldona Žiliukienė susitiko su kultūros ministre Liana Ruokytė-Jonsson.

Susitikimo metu pasveikintas 2019-ųjų metų mažųjų kultūros sostinių dešimtukas, aptartos 2019 metų mažųjų Lietuvos kultūros sostinių programos, pasidalyta nuomonėmis apie projekto įgyvendinimo perspektyvas ir iššūkius, sukaupta patirtimi įgyvendinant 2018 metų projektą. Ministrė L. Ruokytė-Jonsson padėkojo šių metų mažosioms kultūros sostinėms, savivaldybėms ir jų merams, prisidėjusiems prie Lietuvos kultūros tarybos skiriamo finansavimo mažųjų kultūros sostinių programoms.

„Mažųjų kultūros sostinių idėja gyvybinga, ji skatina regionus stiprinti krašto kultūros tradicijas, etninį savitumą, skatina atsiverti, bendrauti, pritraukia ir profesionalųjį meną. Labai svarbu, kad būsimieji mažųjų kultūros sostinių vėliavnešiai šiandien gali susitikti su savo misiją baigiančių miestelių atstovais ir išgirsti reikalingų patarimų, rekomendacijų. Šis projektas – tai galimybė mums visiems geriau pažinti Lietuvą, pamatyti, kaip žmonės kuria savo gyvenimą, savo krašto istoriją, ir pasisemti jų patirties“, – sakė kultūros ministrė.

Vertinimo komisija šiemet konkurso būdu atrinko geriausiai pasiruošusius miestelius tapti 2019 metų mažosiomis Lietuvos kultūros sostinėmis. Jomis paskelbtos: Alytaus apskrityje – Veisiejai, Kauno apskrityje – Žiežmariai, Klaipėdos apskrityje – Mosėdis, Marijampolės apskrityje – Liudvinavas, Panevėžio apskrityje – Adomynė, Šiaulių apskrityje – Baisogala, Tauragės apskrityje – Vadžgirys, Telšių apskrityje – Kuliai, Vilniaus apskrityje – Nemėžis, Utenos apskrityje – Dusetos.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

mid news zrs 878 Dusetos kulturos sostine

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite