KAM PIRKSIME „AKINIUS“?

0
23
1

Prie įėjimo į Didžiąją salą Zaraso ežere stovi užrašas. Jis skelbia, kad Zarasai – tai gyvenimas prie vandens! Zarasai – tai miestas atviras kūrybai! Negalėčiau ginčytis su šiomis autoriaus mintimis ir noru garsinti šį unikalų ežerų ir miškų kraštą.

Tačiau kai pamačiau šį gražų, manau, brangiai kainuojantį užrašą, išbraižytą vandalų, pradėjau piktintis jų tokia kūryba. Praėjo mėnuo-kitas, žiūriu nieko nepasikeitė. Net imi svarstyti, kad čia stendas ir stovi tik tam, kad skatintų tokią „dailininkų“ kūryba. Jeigu bus toliau, po mėnesio-kito pamatysime čia ne tik tokių braižytojų tepliones, ateis čia pasireikšti ir „poetai“ ir „rašytojai“, modernaus meno „kūrėjai“.

Čia kaip ir sąvartynui įsikurti. Jis prasideda nuo pirmosios šiukšlės. Paskui jų daugėja geometrine progresija. Suprantu, prie kiekvieno stendo sargo nepastatysi. Bet mėnesiais ištepliotu stendu piktinti žmones, demonstruoti savo nevalyvumą jau yra absurdo viršūnė. Vien tik todėl, kad mes taip džiaugiamės tokia sala, šnekame apie ją ne tik Lietuvoje, bet pasaulyje.

Absurdas dar ir todėl, kad šalia, kito kelio pusėje, stovi dar vienas užrašas. Jis skelbia, kad teritoriją stebi vaizdo kameros.

Taip ir norisi paklausti, ar zarasiškiams nereikėtų susimesti po eurą ir nupirkti „akinius“ šioms vaizdo kameroms. Jos privalėtų užfiksuoti pažeidėjus ir tie pričiupti, kompensuotų visus nuostolius. Tada jų ranka vargu, ar pakiltų tokiai „kūrybai“. Tačiau, matyt, niekas tokių pažeidėjų neieško ir jie niekam neįdomūs. Taip ir stovi ištepliotas stendas. Jis ir kelia pagrįstą abejonę, ar nereikalingi akiniai šių erdvių šeimininkams. Jie nieko nemato.

Jeigu įgyvendinome milijoninius projektus, privalome juos ir tinkamai prižiūrėti. Vandalų darbeliai neturėtų temdyti zarasiečių ir svečių džiaugsmo.

Jonas Šaltis
Nuotraukose: Prie Didžiosios salos įėjimo.

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite