KAMINUOSE DEGA SUODŽIAI

0
45
dega kaminas

Praėjusį penktadienį, apie vidurdienį, Zarasų ugniagesiai skubėjo prie gyvenamojo namo Šaltupės gatvėje, Zarasuose. Virš medinio vieno aukšto su palėpe namo plaikstėsi ugnies liežuviai. Dūmtraukyje degė suodžiai. Ugniagesiai įvertino padėtį, kad neįvyktų nelaimė, pabudėjo.

O ketvirtadienį ugniagesiai skubėjo į Dusetas. Čia Individualaus namo Vilniaus gatvėje kamine irgi degė suodžiai. Ugniagesiai vėl atliko būtinus veiksmus, pabudėjo. Suodžių gaisras gali būti labai klastingas. Dar sykį būtina priminti, kad tokie gaisrai ne tokie ir reti šalyje ir mūsų rajono savivaldybėje. Gaisras kamine yra labai pavojingas reiškinys. Lietuvoje kasmet apie dešimtadalį gaisrų kyla dėl netvarkingų krosnių, židinių ir dūmtraukių. Specialistai dar sykį primena, kad kaminas yra pats pavojingiausias ir silpniausias kietuoju kuru maitinamų krosnių ar katilų elementas, mat jame kaupiasi suodžiai ir kitos dervos. Yra krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų reikalavimai ir kiekvienam privalu jų laikytis. Šie gaisrai dar sykį skaudus priminimas, visiems, kad būtina laikytis visų priešgaisrinės saugos reikalavimų. Kaminus būtina valyti ir daryti tai reguliariai. Pasekmės gali būti labai skaudžios. Nelaimė ateina nelauktai ir nekviesta, bet kartais mes patys ją prisišaukiame savo abejingu elgesiu. Džiugu, kad šias atvejais viskas gerai pasibaigė, o juk gali būti ir blogiau.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite