LIETUVA MINI 19-ĄSIAS ĮSTOJIMO Į NATO METINES

0
56
nato
Trečiadienį Lietuva mini 19-ąsias įstojimo į NATO gynybinį aljansą metines. 2004 m. kovo 29 d. prie NATO iš viso prisijungė septynios Europos valstybės: Bulgarija, Rumunija, Slovakija, Slovėnija bei visos trys Baltijos šalys – Lietuva, Estija ir Latvija.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) informuoja, kad šia proga Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje trečiadienio vakarą vyks iškilmingas renginys. Jo metu visuomenei bus pristatyta NATO ir Lietuvos narystės Aljanse evoliuciją atspindinti paroda „Galingi, nes vieningi“.
 
Taip pat 19-osioms Lietuvos įstojimo į NATO metinėms skirto renginio metu bus pakeltos Lietuvos ir NATO vėliavos, sveikinimo žodį tars Prezidentas Gitanas Nausėda bei Vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas generolas Christopher G. Cavoli.
 
Ministerijos teigimu, planuojamas ir šiuo metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančių Prancūzijos ir Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvų „Rafale“ ir F-16 skrydis.
 
Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje Lietuvos narystė NATO yra itin reikšminga, mat NATO yra esminis Lietuvos saugumo garantas.
 
„Stiprus ir vieningas Aljansas, visada pasirengęs reaguoti į bet kokią krizę, apginti kiekvieną Lietuvos ir viso Aljanso teritorijos centimetrą. Lietuva – patikima NATO sąjungininkė, kuri kartu su kitomis Aljanso šalimis ieško ir įgyvendina sprendimus, stiprinančius Aljansą ir mūsų bendrą saugumą regione ir visoje euroatlantinėje erdvėje“, – sako A. Anušauskas.
 
Šiuo metu NATO aljansą sudaro 30 valstybių. Tai – Albanija, Belgija, Bulgaria, Kanada, Kroatija, Čekija, Danija, Estija, Prancūzija, Vokietija, Graikija, Vengrija, Islandija, Italija, Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Juodkalnija, Nyderlandai, Šiaurės Makedonija, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Rumunija, Slovakija, Slovėnija, Ispanija, Turkija, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Amerikos Valstijos.
 

ELTA (ELTA)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite