SKELBIAMAS KONKURSAS KAZIMIERO BŪGOS STIPENDIJAI GAUTI

0
67
smsm

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė konkursą Valstybinei Kazimiero Būgos stipendijai gauti. Į stipendiją gali pretenduoti lietuvių kalbą užsienio šalių aukštosiose mokyklose (baltistikos centruose) studijuojantys užsienio šalių piliečiai.

Studentus atrinks patys lituanistikos (baltistikos) centrai ir juos rekomenduos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai.

Kazimiero Būgos stipendija skiriama kasmet, siekiant skatinti domėjimąsi lietuvių kalba ir literatūra užsienyje, remti lietuvių kalbą užsienio šalių aukštosiose mokyklose studijuojančius studentus. Stipendijos dydis – 392 Eur per mėn., ji skiriama vieneriems akademiniams metams (10 mėn.) Tos pačios užsienio šalies aukštosios mokyklos studentams tais pačiais mokslo metais gali būti skiriama ne daugiau kaip viena Kazimiero Būgos stipendija. Tas pats studentas negali jos gauti dvejus mokslo metus paeiliui.

Į stipendiją gali pretenduoti lituanistikos (baltistikos) centruose studijuojantys bakalauro, magistrantūros, doktorantūros ar jas atitinkančių studijų studentai. Lietuvių kalbą jie turi būti studijavę ne mažiau kaip vienerius metus, būtina dviejų dėstytojų rekomendacija, geri studijų rezultatai, lietuvių kalbos studijų pasirinkimo motyvacija ir kt.

Dokumentų pateikimo terminas – rugpjūčio 31 d.

Išsami informacija apie konkursą skelbiama ministerijos interneto svetainėje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite