PREZIDENTĖ ĮSPĖTA DĖL GRĖSMĖS DEMOKRATIJAI

0
14
Andrius Navickas

Gruodžio 5 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje esantys mokytojais kreipėsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę informuodami, kad susidariusi situacija peržengė vienos profesijos ir jai atstovaujančios institucijos konflikto ribas.

„Iš tiesų manome, kad konfliktas, įsižiebęs dėl etatinio darbo apmokėjimo tvarkos, atskleidė žymiai didesnes valstybės problemas. Tai, kas vyko paskutinėmis dienomis: negebėjimas realiai spręsti jau seniai identifikuotų problemų; brutalus psichologinis spaudimas; aukščiausių valstybės pareigūnų visuomenei skleidžiamas melas; bandymas supriešinti visuomenę ir manipuliuoti žiniasklaidos priemonėmis; viešas derybų imitavimas nebijant atsakomybės už akivaizdžius pažeidimus; protokolų ir kitų dokumentų, ant kurių oficialiai pasirašo ministrė, klastojimas; grasinimas fiziniu susidorojimu rodo, kad krizė gilėja. Esama situacija atskleidžia daug pavojingesnes tendencijas – mūsų šalies demokratijai iškilo reali grėsmė“, – rašoma kreipimesi į Prezidentę.

Jos prašoma įvertinti situaciją ir priimti atitinkamus sprendimus.

Mokytojų vardu kreipimąsi pasirašė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite