PASIVAŽINĖJIMAS TRUMPAS, BET „SMAGUS“

0
22
teismas

Apie šį “kelių erelį“ mes jau rašėme. Tada Dusetų seniūnijos Užtiltės kaimo Melioratorių gatvės gyventojas, gimęs 1979 metais, buvo neblaivus. Jam ir kilo noras pasivažinėti. Sėdo į automobilį „Audi A4 Avant“ ir išvažiavo.

Nuvažiuoti teko netoli. Toje pat gatvėje pažeidėjas buvo sustabdytas pareigūnų. Jie ir liepė „Audi“ vairuotojui pūsti į alkotesterį. „Rezultatas“ įspūdingas – 1,77 promilės.

Užtiltės kaimo gyventojui toliau važiuoti automašina neteko. Jau kelionę jis tęsė kaip sakoma „valdišku transportu“. Laukė neblaivaus vairuotojo visos numatytos procedūros.

O po to prasidėjo ikiteisminis tyrimas ir byla nukeliavo į teismą.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas Vladimiras Kurasovas, išnagrinėjęs prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, pripažino A. K. kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį ir paskyrė galutinę bausmę – areštą trisdešimčiai parų.

Uždrausta A. K. naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones ar ją įgyti 2 dviejų metų terminui.

Iš pažeidėjo konfiskuotas nusikalstamos veikos padarymo įrankio, automobilio „Audi A4 Avant“, piniginis ekvivalentas – 1050 eurų.

Pasivažinėjimas trumpas, bet „smagus“

Jeronimas Butkus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite