NESUSIRKITE LIŪDNO GYVENIMO LIGA

0
33
VAIKAI

Ar tikite stebuklais? Dabar pats tinkamiausias laikas jais patikėti, kad nesusirgtumėte Liūdno Gyvenimo liga. „Ta sunkiai išgydoma liga be išimties serga vien netikintys stebuklais“. Tai labai klastinga liga, nes jos mikrobai labai gajūs – jie „nulenkia žemyn ligonio galvą. Tuomet žmogus nemato nei dangaus nei saulės – tik žemę po kojomis. Aplinkui tam ligoniui viskas pilka ir nuobodu, nes tie klastingieji mikrobai akis uždengia pilku šydu. Jie užkemša ausis, ir vargšas žmogus tegirdi vien tarškėjimą, bumbsėjimą ar karksėjimą“.

Adventas – stebuklų laikas, nes mes dalijame gerumą, meilę ir atjautą. Per Adventą vakarais susirinkdavo visa šeima – jie kalbėdavosi, pasakodavo įvairiausias istorijas, sekdavo pasakas, mindavo mįsles… Susirinkę į mūsų NVŠ „Kūrybinės dirbtuvėlės“ užsiėmimą, mes diskutavome apie šio laikotarpio simbolius, gerų darbų prasmę. Todėl ir autorius, kurio kūrinėlius tądien skaitėme, pasirinktas neatsitiktinai. Jeronimas LAUCIUS – gerai žinomas vaikų (ir ne tik jų) rašytojas – (2014 m. įkūręs „Pozityvistų” klubą).

Rašytojo knygelėse tik pozityvios mintys, todėl kuriama džiaugsminga nuotaika.. Jis visada skatina mylėti, džiaugtis gyvenimu, kad niekada ir niekas nesusirgtų Liūdno Gyvenimo liga.
O ar visi žinote, kokia pasaka gražiausia? Kaži, ar pavyks atspėti iš pirmojo karto. „Niekas dar nėra parašęs, niekas dar nėra sukūręs gražesnės pasakos už tą, kuri vadinama Gyvenimas“…
Skaitydami knygelę „Ateik, Prince“, nuoširdžiai žavėjomės rašytojo mintimis – jos tiesiog švietė ir spinduliavo… Tądien šypsojosi ne tik visų vaikų akys, bet ir gražuoliai besmegeniai, išlankstyti iš popieriaus bei dailiai papuošti, tikėdamiesi, kad pagaliau atėjo tikroji žiema, kadangi lauke snigo…
P.S. Tekste naudotos citatos iš Jeronimo Lauciaus knygelės „Ateik, Prince“.

Giedrė MIČIŪNIENĖ,
NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ vadovė

Nuotrauka autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite