POLITINIS KOMITETAS „ŠVARI SAVIVALDA“ KANDIDATU Į ZARASŲ RAJONO MERES KELIA DAIVĄ KELEČIENĘ

0
55
NIK 68577 3x4 3

Politinis komitetas ,,Švari savivalda“ kandidate į  Zarasų rajono meres kelia Daivą Kelečienę. Mūsų kandidatė jau įrodė, kad jautriai, atsakingai ir drąsiai reaguoja į gyventojų keliamas problemas. Supranta, kokias dideles galias ir atsakomybę Vietos  savivaldos įstatymas suteikia rajono merui, turėdama jau reikšmingą patirtį politikoje, teisines ir administracines kompetencijas, būdama atvira pasiūlymams, yra pasiruošusi dirbti taip, kad pateisintų Jūsų lūkesčius.

Ruošdamasi artėjantiems rinkimams, mūsų kandidatė pirmiausia išsianalizavo pasikeitimus, susijusius su Mero darbu ir atkreipia dėmesį, kad naujasis įstatymas merui suteikia dar daugiau laisvės veikti. Nuo mero pasirinkimų ir sprendimų priklausys, kaip rajonas gyvens ateinančius ketverius metus.

Pirmasis ir svarbiausias naujai išrinkto mero darbas, Daivos teigimu,  yra tinkamai parinkti vadovus, gebančius suburti darbinę ir draugišką atmosferą darbui. Renkant komandą labai svarbus visų rajono politinių jėgų pritarimas, kuris gali būti įgyjamas tik dalykiškai diskutuojant ir atsakingai bei geranoriškai priimant pasiūlymus. Mūsų komandoje taip pat yra įvairių sričių ir patirčių specialistų ir bendruomenių atstovų, todėl jų patirtys ir kompetencijos bus labai svarbios rengiant sprendimus, atitinkančius gyventojų ir verslo lūkesčius.   

Naujai išrinktas Meras savo vienasmeniu sprendimu turės teisę paskirti administracijos direktorių, o skiriant vicemerą pirmiausia turės atsiklausti savivaldybės tarybos. Tačiau jeigu savivaldybės taryba ir nepritars mero siūlomai vicemero kandidatūrai, meras vis tiek turės teisę savo sprendimu paskirti jį vicemeru. Vicemeras bus politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas (negalės būti savivaldybės tarybos nariu), kaip ir savivaldybės administracijos direktorius. Kartu bus naikinama savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigybė.

Įstatymas sudarys galimybę savivaldybės tarybos nariams pareikšti nepasitikėjimą vicemeru ar savivaldybės administracijos direktoriumi, tačiau ar juos atleisti ar ne, iš užimamų pareigų, spręs tik meras.

Savivaldybės meras planuos savivaldybės tarybos veiklą, sudarys savivaldybės tarybos posėdžių darbotvarkes ir teiks savivaldybės tarybos sprendimų projektus, šauks savivaldybės tarybos posėdžius ir jiems pirmininkaus, pasirašys savivaldybės tarybos sprendimus ir posėdžių, kuriems pirmininkavo, protokolus. Tačiau meras neturės balsavimo teisės savivaldybės tarybos posėdžiuose sprendžiamais klausimais.

Nors meras nebus savivaldybės tarybos nariu, t.y. nebegalės balsuoti už sprendimus, kuriuos parengs jo vadovaujama komanda, bet jis turės teisę sprendimą motyvuotai grąžinti savivaldybės tarybai pakartotinai svarstyti.

Pažymėtina, kad mūsų kandidatė Daiva Kelečienė jau trečia kadencija yra Zarasų rajono savivaldybės narė, todėl dvylikos metų patirtis užtikrins sklandų tarybos darbo organizavimą.

29 metų patirtis mokesčių administravime ir vadovaujamos pareigos Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, vienoje pažangiausių institucijų Lietuvoje įneš skaidrumo rajono finansų srityje. Meras sudarys ir teiks savivaldybės tarybai savivaldybės biudžeto projektą, biudžeto tikslinimą. Meras administruos savivaldybės biudžeto asignavimus ir kitus piniginius išteklius, organizuos savivaldybės biudžeto vykdymą, bus atsakingas už savivaldybės turtą.

Naujai išrinktas Meras privalės užtikrinti, kad laiku ir tinkamai būtų rengiami savivaldybės teritorijos raidos analizės ir ilgalaikių socialinių, kultūrinių, ūkinių, investicinių ir kitų programų projektai, užtikrinama jų įgyvendinimo kontrolė.

Kaip ir galiojančiame įstatyme, meras vienasmeniškai priims į pareigas ir atleis iš jų savivaldybės biudžetinių įstaigų ir viešųjų įstaigų (kurių savininkė yra savivaldybė) vadovus, skatins ir skirs jiems nuobaudas.

Mūsų kandidatės į Zarasų rajono meres Daiva Kelečienės kredo –„Zarasų rajono savivaldybė turi tarnauti verslui ir rūpintis rajono gyventojais“

Politinis komitetas “Švari savivalda”

Politinė reklama. Bus apmokėta iš politinio komiteto „Švari savivalda“ politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 2023/01/20/02.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite