KAS ŽADA DALYVAUTI RINKIMUOSE?

0
26
rinkimai 4 4

Vyriausiojoje rinkimų komisijoje baigti registruoti savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos dalyviai.

Komisiją nustebino visuomeninių komitetų gausa. Lietuvoje įregistruoti 97 visuomeniniai rinkimų komitetai. Komisija, savo pranešime pažymėjo, kad aktyviai steigė komitetus ir Zarasų rajono žmonės. Taip pat daug jų įregistruota Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių miestuose, o taip pat Klaipėdos rajone.

Savarankiškais rinkimų dalyviais Zarasų rajono rinkimų apygardoje Nr. 60 užregistruoti Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų sąrašai. Taip pat užregistruotas pretendentu į kandidatus mūsų apygardoje Arvydas Veikšra.

2015 metais rinkimuose į vietos savivaldą Zarasų rajono rinkimų apygardoje dalyvavo tik vienas visuomeninis komitetas „Švari savivalda“. Šiemet vėl užsiregistravo šis komitetas (koordinatorė Daiva Kelečienė), taip pat užregistruotas visuomeninis rinkimų komitetas „Kurk Zarasams“ (koordinatorė Aurelija Trimonytė), taip pat visuomeninis rinkimų komitetas „Už Zarasų krašto ateitį“ (koordinatorė Aušra Lamanauskienė) ir visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningi Zarasai“ (koordinatorius Rimvydas Podolskis).

Visuomeninių rinkimų komitetų, kandidatų sąrašų registracija dar ne viskas. Vyriausioji rinkimų komisija dar sutikrins gautus duomenis. Komitetai iki gruodžio 28 dienos turės pateikti pareiškinius dokumentus, tada iki sausio 17 dienos rinks parašus savivaldybėse ir turės lapus grąžinti savivaldybių rinkimų komisijoms. Kandidatus savivaldybių rinkimų komisijos registruos iki sausio 31 dienos. Vasario 1 dieną Vyriausioji rinkimų komisija paskelbs burtais nustatytus rinkimų numerius, kandidatų į savivaldybių tarybas sąrašus bei kandidatus į savivaldybių merus.

Šalyje savivaldybių tarybų rinkimų įvyks 2019 m. kovo 3 d.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite