PASIVAŽINĖJO…

0
70
teismas

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmuose buvo išnagrinėta administracinio nusižengimo byla.

Jos pradžia prasidėjo vieną popietę, kai Zarasų seniūnijos Berankiškių kaime, kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai 155 kilometre policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Mazda 3“ . Vairavo jį vyras P.S. Vairuotojas net nebuvo įsigijęs vairuotojo – pažymėjimo. Maža to – automobilis buvo be techninės apžiūros. Ir tai dar ne viskas. Į policijos alkotesterį vyras pripūtė 0,73 promilės.

Policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Pažeidimų medžiaga iškeliavo į teismą.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas Vladimiras Kurasovas rašytinio proceso tvarka išnagrinėjo P. S. administracinio nusižengimo bylą. Teisėjas nustatė, kad tokiais savo veiksmais P. S. padarė administracinius nusižengimus, numatytus Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 424 straipsnio 4 dalyje, 415 straipsnio 2 dalyje.

P. S. policijai duotame paaiškinime savo kaltę pripažino visiškai, dėl padaryto nuoširdžiai gailėjosi, prašė bylą nagrinėti jam nedalyvaujant.

P. S. kaltė padarius teisės pažeidimus įrodyta administracinio teisės pažeidimo protokolu, paaiškinimu, specialisto išvada, tarnybiniais pranešimais, įvykio vietos apžiūros protokolu, bei kita byloje esančia medžiaga.

Teisėjas pripažino pažeidėją P.S. kaltu padarius administracinius nusižengimus ir paskyrė galutinę nuobaudą – vieno tūkstančio vieno šimto eurų dydžio baudą su transporto priemonės automobilio „Mazda -3“, konfiskavimu.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite