ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE – KALĖDINIS KONCERTAS

0
21
DSC 0013

Artinantis vienai gražiausių švenčių – Kalėdoms Zarasų krašto muziejuje pastaraisiais metais jau tapo tradicija rengti koncertą. Ta proga Zarasų meno mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojų, visada mielai sutinka pakoncertuoti adventiniame vakare.

Tad ir šiemet net 19 jaunųjų muzikantų – Goda Borodulina, Marija Mechovičiūtė, Miglė Sinicaitė, Pijus Armantas Jančis, Marta Oginskytė, Kiril Timofejev, Diana Boriak, Saulė Keršytė, Patricija Bagdanavičiūtė, Austėja Subatytė, Rojus Dainys, Dangiras Paliūnis, Ugnė Tokariovaitė, Andrius Kalėda, Nelija Prapuolenaitytė, Ieva Navickaitė, Adrija Zavackaitė, Martyna Paradnikaitė ir Rėja Šatrovaitė – daina, pianino, trimito, gitaros bei akordeono vingriomis melodijomis muziejaus parodų salėje sukūrė jaukią šventinę nuotaiką. Jaunuosius talentus parengė mokytojai Liudmila Vorobjova, Violeta Cvirkaitė-Bendelston, Vladimir Mazniov, Giedrius Lazdauska, Jūratė Stacevičiūtė, Albina Pučkienė, Danguolė Petrašiūnienė, Maksim Bendelston, Šviesuolė Venclovaitė, Dangira Zavackienė, Jūratė Tumėnienė ir Vida Buivienė. Beje, pastarosios dvi mokytojos koncerto pabaigoje ir pačios fleita ir violončele nuostabiai pagrojo G. F. Hendelio kūrinį suteikdamos vakarui ypatingos šviesos. Mokytoja Jūratė Stacevičiūtė vesdama koncertą prasmingais žodžiais atskleidė artėjančių švenčių prasmę, jų laukimo nepakartojamą stebuklą.

Muziejaus direktorė Ilona Vaitkevičienė pasidžiaugė ilgamete bendradarbiavimo tradicija ir su pavaduotoja Daiva Juškiene koncerto dalyviams bei mokytojams įteikė saldžių dovanų linkėdamos ramių šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

Vasilijaus Kukonenkos ir Kęsto Vasilevskio nuotraukos

DSC 0015

DSC 0021

DSC 0023

DSC 0031

DSC 0043

DSC 0050

DSC 0052

 DSF6621

 DSF6630

 DSF6633

 DSF6644

 DSF6646

 DSF6650

 DSF6656

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite