KLAUSIATE – ATSAKOME: AR SAUGU KAVINĖJE GERTI GERIAMĄJĮ VANDENĮ IŠ ČIAUPO?

0
55
2 25

Maitinimo įstaigos atsako už naudojamo ir pateikiamo svečiams geriamojo vandens saugą ir kokybę, todėl geriamajam vandeniui turi būti atliekami laboratoriniai tyrimai prieš pradedant veiklą bei nustatytu dažnumu. VMVT kontroliuoja, ar viešojo maitinimo įmonės šio reikalavimo laikosi, ar naudojamo geriamojo vandens sauga ir kokybė atitinka nustatytus reikalavimus.

Kavinėse, geriamasis vanduo privalo būti tiriamas ne mažiau kaip vieną kartą per dvejus metus. VMVT, atsižvelgdama į konkrečius geriamojo vandens naudojimo maistui tikslus, būdus ir sąlygas, gali nustatyti didesnes mėginių ėmimo normas, papildomus rodiklius. Taip pat esant išskirtinėms aplinkybėms (vandentiekio avarijai, remontui, vamzdynų bandymams ir pan.), dėl kurių galėjo nukentėti geriamojo vandens sauga ar kokybė, įstaigos privalo nedelsdami organizuoti vandens ištyrimą.

Dėl reikalavimų  užtikrinant geriamojo vandens kokybę maitinimo įstaigose, greitu metu planuojami pakeitimai, todėl kviečiame sekti informaciją, kurią paskelbsime atskiru pranešimu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite