KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ PLAUKŲ SPALVĄ?

0
133
sfinksas logo

Tinkamos plaukų spalvos pasirinkimas – nemenkas iššūkis dažnai dailiosios lyties atstovei. Ne visos plaukų spalvos tinka konkrečiam žmogui, todėl moterys ir merginos bent kelis kartus per gyvenimą išbando skirtingas plaukų spalvas. Renkantis tinkamą plaukų kirpimą, turėtumėte atkreipti dėmesį į savo veido formą. Renkantis tinkamą plaukų spalvą, jūsų odos atspalvis (tonas) yra pagrindinis veiksnys. Kadangi jūsų plaukai yra prie pat veido, pasirinkus tinkamą atspalvį jūsų oda gali švytėti ir veidas atrodyti jaunesnis. Tačiau kaip sužinoti savo odos toną ir tinkamą plaukų atspalvį?

Kaip sužinoti, kokio atspalvio oda?

Pirmas žingsnis renkantis tinkamą plaukų spalvą – sužinoti savo odos atspalvį, toną. Tai yra gana nesunku, svarbu žinoti, kaip tai padaryti. Norėdami sužinoti savo odos toną, pažiūrėkite į riešus arba plaštakų viršų. Matote mėlynas ar violetines venas? Tai rodiklis, kad jūsų odos tonas yra šaltas. Matote žalsvas venas? Tada jūsų oda turi šiltą atspalvį. Tie, kurie mato abu variantus, greičiausiai turi neutralaus atspalvio odą.

Jei vis dar nesate tikri, išbandykite šį triuką: užsidėkite sidabrinius auskarus arba sidabrinį kaklo papuošalą ir pažiūrėkite į veidrodį. Tada pereikite prie auksinių papuošalų. Kuri spalva atrodo geriau? Šaltesni odos atspalviai atrodo geriau su sidabriniais papuošalais, o šiltesni – su auksiniais.

Plaukų spalvos šaltiems ir šiltiems odos atspalviams

Kuomet jau sužinojote savo odos atspalvį, belieka išsirinkti tinkamą plaukų spalvą. Reikia atsiminti gana paprastą taisyklę: šaltos plaukų spalvos tinka prie šaltų odos atspalvių, šiltos plaukų spalvos – prie šiltų. Pavyzdžiui, jei jūsų odos atspalvis šaltas, rinkitės pilkus, šaltus plaukų tonus, pavyzdžiui, pelenų blondinė, sodri ruda arba raudona. Jei turite šiltų tonų odą, išbandykite auksinį, rausvą arba karamelinį plaukų atspalvį. Neutralios odos savininkės gali rinktis tiek šiltus, tiek šaltus plaukų atspalvius. Štai keli pavyzdžiai, kokios plaukų spalvos dera prie skirtingų odos tonų:

  • Šviesios odos savininkėms, kurių odos tonai šilti, patariama rinktis auksinius plaukų atspalvius;
  • Neutralūs, smėlio spalvos atspalviai puikiai tinka tiek šaltiems, tiek šiltiems odos tonams;
  • Vario raudona labiau tiks šiltų odos tonų savininkėms, o kaštoninė – šaltų;
  • Renkantis tarp tamsių plaukų atspalvių reikia laikytis tų pačių taisyklių – šalta su šalta, šilta su šilta. Jei esate tamsios odos ir šaltų odos atspalvių, jums tinka gili ir sodri plaukų spalva;
  • Tamsūs plaukų atspalviai netinka prie itin šviesios odos, tačiau puikiai dera prie tamsesnės.

Išsirinkti plaukų spalvą nėra taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Jeigu nesate tikri dėl tinkamo atspalvio, galite išbandyti plaukų tonavimą – būdą suteikti plaukams norimo atspalvio su tonuojančiomis priemonėmis. Profesionalus plaukų tonavimas Vilniuje dažnai atliekamas blondinėms, tačiau jį išbandyti gali ir tamsiaplaukės, kurios nori plaukams suteikti gyvumo ir blizgesio.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite