PARENGTAS ZARASŲ – VISAGINO REGIONO VIETOS PLĖTROS STRATEGIJOS 2023-2029 M. PROJEKTAS IR PATVIRTINTA STRATEGIJOS TEMA „EKONOMINĖ REGIONO PLĖTRA IR GYVENIMO KOKYBĖS GERINIMAS“

0
54
VVG logotipas zarasu be fono

2023 m. gegužės 11 d. Zarasų-Visagino regiono vietos veiklos grupės (toliau – VVG) visuotiniame narių susirinkime buvo patvirtinta parengtos Zarasų – Visagino regiono vietos plėtros strategijos 2023-2029 m. tema „Ekonominė regiono plėtra ir gyvenimo kokybės gerinimas“, priemonės ir strategijos projektas.

Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupė, besirengdama naujajam Europos Sąjungos projektų finansavimo laikotarpiui ir konsultuodamasi su VVG teritorijos gyventojais bei tikslinėmis grupėmis, parengė 2023-2029 m. laikotarpio Zarasų – Visagino regiono vietos plėtros strategijos projektą.

2023-2029 m. laikotarpiui vietos plėtros strategijai įgyvendinti planuojama skirti apie 1,96 mln. eurų, iš kurių iki 20 proc. bus skirta projektų administravimui ir iki 80 proc. – vietos projektų įgyvendinimui

Atlikus VVG teritorijos stiprybių, silpnybių ir galimybių, grėsmių (SSGG) analizę, remiantis susitikimų su tikslinėmis grupėmis ir vykdytų apklausų rezultatais buvo suplanuotos šios remiamos priemonės ir veiklos sritys:

  • Ne žemės ūkio verslo kūrimas ir plėtra (500 000 Eur, planuojamas projektų skaičius – 5 vnt.);
  • Įtrauki ekonominė regiono plėtra, skatinant ūkio subjektų bendradarbiavimą (160 000 Eur, planuojamas projektų skaičius – 2 vnt.);
  • Socialinio verslo kūrimas ir plėtra (160 000 Eur, planuojamas projektų skaičius – 2 vnt.)
  • Viešųjų paslaugų prieinamumo didinimas ir (ar) kokybės gerinimas (580 000 Eur, planuojamas projektų skaičius – 8 vnt.)
  • Bendradarbiavimo rėmimas, siekiant darnaus regiono vystymosi ir gyvenimo kokybės kaime gerinimo (90 200 Eur, planuojamas projektų skaičius – 4 vnt.)
  • Verslumo ir užimtumo mokymai, siekiant socialinės integracijos, skurdo mažinimo ir užimtumo didinimo (75 000 Eur, planuojamas projektų skaičius – 5 vnt.)

Prašome Jūsų iki gegužės 23 d. atsakyti, ar pritariate vietos plėtros strategijos temai – „Ekonominė regiono plėtra ir gyvenimo kokybės gerinimas”, atsakant į anketą.

Kviečiame iki gegužės 29 d. teikti siūlymus strategijos projektui. Pastabos.

STRATEGIJOS PROJEKTAS: Zarasų – Visagino regiono 2023 – 2029 m. vietos plėtros strategija

Zarasų – Visagino regiono VVG informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite