IŠKILMINGAI IŠLYDĖTAS POLICIJOS KOMISARIATO VIRŠININKAS

0
82
mid news zrs 82 9

Praėjusį penktadienį į Utenos apskrities policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato salę susirinko pareigūnai, Zarasų rajono savivaldybės vadovai, Utenos apylinkės prokuratūros, Utenos apylinkės teismo atstovai, Lietuvos policijos veteranų asociacijos Zarasų filialo, Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus Zarasų poskyrio nariai.

Pirmoji pasitarimo dalis buvo eilinė. Zarasų policijos komisariato viršininkas Vitalis Kutkauskas apžvelgė praėjusiųjų metų rezultatus, pasidžiaugė pareigūnų pasiekimais, sprendžiamomis problemomis. Policijoje nuolat gerėja darbo sąlygos darbuotojams, kolektyvas Naujuosius metus pasitiko finansiškai stabiliai.

Geriausiems pareigūnams policijos komisariato viršininkas įteikė apdovanojimus. Už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą ir ilgametę tarnybą policijos sistemoje, trečiojo laipsnio atminimo ženklas „Už ištarnautus metus” įteiktas viršilai Vladimirui Čižikui, Utenos apskrities policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui.

Paskelbtos gražios žinios kolektyvui. Rositai Gurskajai, Utenos apskrities policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiajai tyrėjai, suteiktas komisaro inspektoriaus laipsnis. Birutei Šablinskaitei, Utenos apskrities policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyresniajai tyrėjai, suteiktas vyresniojo inspektoriaus laipsnis. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą pareigų atlikimą, už gerus darbo rezultatus 2018 metais, geriausio 2018 metų Veiklos skyriaus pareigūno padėka ir atminimo dovana įteikta Sauliui Gasiui, Utenos apskrities policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresniajam tyrėjui. Taip pat už nepriekaištingą ir pavyzdingą pareigų atlikimą, už gerus darbo rezultatus 2018 metais, geriausio 2018 metų Reagavimo skyriaus pareigūno padėka ir atminimo dovana įteikta Vytautui Bukelskiui, Utenos apskrities policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyresniajam tyrėjui.

Tačiau tą dieną Zarasų policijos pareigūnai aptarė ne tik veiklos rezultatus, apdovanojo geriausius pareigūnus. Visą kolektyvą jaudino neįprastas įvykis. Tą diena su kolektyvu atsisveikino rajono policijos komisariato viršininkas Vitalis Kutkauskas. Viršininko apsisprendimą palikti Utenos apskrities policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininko postą nulėmė prieš dešimt metų Lietuvoje įsigaliojusi tvarka komisariatų vadovus rotuoti kas penkmetį. Viename komisariate tas pats vadovas gali dirbti tik dvi kadencijas. Policijos komisariatui Vitalis Kutkauskas komisariate dirbo trylika metų, iš jų dešimtmetį vadovavo kolektyvui. Atėjus rotacijos laikui, Vitaliui Kutkauskui buvo pasiūlyta vadovauti Utenos apskrities policijos komisariato Molėtų rajono policijos komisariatui. Su šiuo pasiūlymu jis sutiko. Zarasuose Vitalį Kutkauską pakeis dabartinis Utenos apskrities policijos komisariato Ignalinos rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas. V. Kutkauskas kolektyvą užtikrino, į kolektyvą ateina geras, pareigingas ir atsakingas pareigūnas ir Zarasams labai pasisekė.

Viršininkui Vitaliui Kutkauskui prisiminimų tą dieną buvo daug. Atėjus dirbti į komisariatą Zarasuose, reikėjo priimti daug iššūkių. Pirmasis, gal svarbiausias, policija buvo įsikūrusi prastame pastate, sudėtinga ir ankšta buvo dirbti darbuotojams, pareigūnams. Nepatogu buvo ir lankytojams. Viršininkas prisiminė bendradarbiavimo momentus su rajono Savivaldybės vadovais. Drauge visus klausimus sprendė geranoriškai ir greitai Zarasų policijos pareigūnai įsikūrė patogiose patalpose. Svarbus Zarasams buvo ir vaizdo stebėjimo sistemos įrengimas. Čia irgi svarią paramą suteikė Savivaldybė. Viršininkas džiaugėsi, kad rajono valdžia į teisėtvarkos pareigūnų poreikius visada atsiliepdavo supratingai ir visada teikė paramą, pagalbą.

Džiaugsmą visada teikė rajono vadovų išmintingumas, supratimas. Tas padėjo įgyvendinti daugelį sprendimų. Ypač didelis pasiekimas buvo, kai savivaldybės administracijoje buvo įsteigtas Viešosios tvarkos skyrius.

Policijos komisariato viršininko darbas tai ne tik bendravimas su rajono vadovais, tai vadovavimas kolektyvui, bendradarbiavimas su kitomis teisėsaugos institucijoms – prokuratūra, teismu. Kiekviena institucija turi savo kriterijus, reikalavimus, tačiau teisėsaugos pareigūnai tą laiką dirbo sutartinai, drauge siekė bendrų rezultatų – gerinti teisėtvarkos darbą rajone. Tą byloja gerėjantys rezultatai. V. Kutkauskas padėkojo visoms rajono institucijoms, darbuotojams už tuos metus, kuriuos jie drauge dirbo Zarasų krašto labui.

Ypač daug šiltų žodžių viršininkas skyrė kolektyvui. „Šiandien, tokiomis jaudinančiomis minutėmis aš dėkoju už kartu praleistus metus, už draugiškumą, supratingumą bei kartu įveiktus darbus“, – atsisveikindamas su kolektyvu, sakė jis. Atsisveikinti su policijos komisariato vadovu atėjo ir rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Jie dėkojo viršininkui už dalykiškai sprendžiamus klausimus, norą ir pastangas suburti darnų komisariato kolektyvą ir sėkmingai spręsti iškilusias problemas. Meras ir pavaduotojas įteikė komisariato viršininkui atminimo dovaną.
Daug šiltų žodžių tą dieną buvo pasakyta ir komisariato vadovo adresu. Pareigūnai dėkojo savo vadovui, kad sudėtingais ir įtemptais momentais, o jų policijos darbe būna labai dažnai, jis visada rasdavo tinkamus žodžius patarti, nuraminti ir tuo sutelkdavo bendram darbui.

Policijos komisariato viršininkui Vitaliui Kutkauskui dėkojo ir Utenos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Linas Latoža, prokurorai Mindaugas Rašinskas, Daiva Kajutytė- Šipelienė, Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas Vladimiras Kurasovas. Nuoširdžiai dėkojo komisariato vadovui jo darbuotojai, Daug gražių žodžių, palinkėjimų pasakė ir policijos veteranai. , veteranai.

Gražaus atsisveikinimo metu policijos komisariato viršininko Vitalio Kutkausko akyse net ašaros pasirodė, Sunku skirtis su kolektyvu, bendradarbiais, su kurias padaryta tiek gražių darbų

V. Kutkauskas padėkojo susirinkusių įstaigų atstovams už bendradarbiavimą, įteikė jiems atminimo dovanas – knygas „LIETUVOS POLICIJAI – 100 PRAEITIS DABARTIS ATEITIS”.

Susirinkimo dalyviai dėkojo V. Kutkauskui už jo nuveiktus darbus Zarasų rajone bei linkėjo sėkmės kitame karjeros etape. Susirinkimo pabaigoje visi tradiciškai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Nuotraukose: iškilmingų Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato viršininko Vitalio Kutkausko išleistuvių akimirkos.

mid news zrs 142 16

mid news zrs 152 5a

mid news zrs 175 6c

mid news zrs 182 7

mid news zrs 292 15

mid news zrs 306 8

mid news zrs 315 6b

mid news zrs 402 18
mid news zrs 535 14
mid news zrs 537 10
mid news zrs 837 6
mid news zrs 893 17
mid news zrs 906 11
mid news zrs 949 19
mid news zrs 988 12

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite