APIE FUTBOLĄ DUSETOSE IR ZARASUOSE

0
30
mid news zrs 320 nuotrauka 3

Nuo 2018 m. rugsėjo mėnesio Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijoje ir Zarasų „Santarvės“ pradinėje mokykloje veikė futbolo būreliai pradinių klasių mokiniams. Vaikai uoliai treniravosi kelis kartus per savaitę. Ir berniukai ir mergaitės žaidė su kamuoliu, be kamuolio, bėgiojo, vertėsi kūlio bei kalbėjosi apie žaidimus ir save. Kartais varžėsi tarpusavyje.

Taigi, kaip ir pavasarį, taip ir rudenį, Dusetų būrelio mergaitės kartu su Utenos futbolo klubu “Utenis“ dalyvavo Lietuvos mažų mergaičių čempionate. Žaidė Utenoje, pabuvojo Kaune ir Ukmergėj, kartu su berniukais išmėgino jėgas prieš Užpalių vaikus Užpalių miesto futbolo aikštėje, gavo dovanų futbolo marškinėlius ir pasivaišino mamyčių keptais meduoliais.

Visi norintys Dusetų ir Zarasų pradinukai, ne tik būrelio nariai, gruodžio mėnesį dalyvavo tarpklasinėse mokyklų varžybose, kuriose kiekvienoje komandoje privalėjo žaisti ir mergaitės. Dusetose net du kartus susirinko po 8-9 jaunųjų futbolininkų komandas ir rungtynės vyko mokyklos stadione. Zarasuose varžybos vyko tik kartą ir jau sporto salėje, bet dvi dienas, nes vaikų susirinko kone trys šimtai. Žaisti užsirašė 34 komandos po 4 žaidėjus, o sirgalių suskaičiuoti nepavyko. Futbolo buvo tikrai daug, be to visi renginio dalyviai galėjo dalyvauti įvairiuose konkursuose ir žaidimuose bei laimėti tokius pačius prizus, kaip ir futbolininkai. Šį renginį parėmė Lietuvos masinio futbolo asociacija paramos fondo „Moterys už futbolą“ prizais. Nuoširdus jiems AČIŪ.

Abu futbolo būreliai veikia neformalaus vaikų švietimo programos dėka. Džiaugiamės, kad 2015 m. pradėtas projektas dar vis vykdomas, nes tai tikrai reikalinga.

Dusetų ir Zarasų vaikų futbolo būrelių treneris Rimas Vaitukaitis

mid news zrs 510 nuotrauka 2

mid news zrs 981 nuotrauka 1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite