SVEIKOS GYVENSENOS UGDYMO PROJEKTAS

0
21
min news zrs 911 min news zrs 693 min news zrs 134 Information icon3

Regioninė asociacija „ Gyvūnų šansas“ ir jos nariai Zarasų filialas ir Gyvūnų prieglauda „Padėk man“, kurių veikla susijusi su benamių ir beglobių gyvūnų gelbėjimu Visagino mieste, pradėjo bendradarbiavimą su Zarasų rajono svivaldybe. Pagal regioninės asociacijos „Gyvūnų šansas“ Zarasų filialo projektą „Sveikos gyvensenos ugdymo projektas“ buvo gautos lėšos 500,00 eurų projekto vykdymui.

Projekto tikslas – organizuoti aplinkos faktorių, bloginančių bendruomenės sveikatą, prevenciją per beglobių gyvūnų populiacijos kontrolę. Įgyvendinant projektą, Zarasų rajone buvo pagauta ir perduota į prieglaudą trys katinai ir vienas šuo. Jie visi buvo išgydyti, jiems atlikti visi skiepijimai ir profilaktiniai veiksmai, jie visi sterilizuoti ir 2 kačiukams per projekto vykdymo laikotarpį buvo rasti nauji namai. Pagal statistiką, vienos katės palikuonys per 3 metus sudaro apie 300 katinų. Projekto dėka sumažėjo pasiutligės pavojus ir užkrečiamųjų ligų rizika Zarasų rajone. Benamių gyvūnų skaičius Zarasų rajone irgi sumažėjo. Pagerėjo gyvenamosios aplinkos kokybė. Zarasų mokyklose buvo dalinami lankstinukai su informacija apie elgesį su benamiais ir naminiais gyvūnais, gyvūnų laikymo taisyklėmis . Projekto vykdymo laikotarpis – nuo 2018-07-01 iki 2018-12-31. Projektas įvykdytas pilna apimtimi. Priemonės vykdymui lėšas skyrė Zarasų rajono savivaldybė.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite