KĄ PRIMENA NEUŽMIRŠTUOLĖ

0
25
DSC0006 1280x853

Kodėl sausio 13-oji Laisvės gynėjų dieną? Ką primena neužmirštuolė? Sausio 11-ąją Vaikų literatūros skyriuje apsilankė „Santarvės“ mokyklos pirmokėliai su mokytoja Dalia Kukonenko.

Lankytojai klausėsi bibliotekininkės skaitomos pasakos apie devyniagalvį raudoną slibiną, norėjusį Lietuvoje susisukti lizdą ir perėti savo vaikus. Tačiau vieningi elfai ir raganos, visi miškų gyvūnai nugalėjo slibiną, nors ir pražudė 14 laisvės gynėjų.

Žiūrėdami filmuką išgirdo daug istorinių faktų. Piešiniuose vaizdavo laisvės gynėjų kovą. Prisisegę atminties gėlelę giedojo Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“.

Atsisveikino jau žinodami atsakymus į klausimus apie neužmirštuolę ir Laisvės gynėjų dieną.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

 DSC0009 1280x853

 DSC0012 1280x853

 DSC0013 1280x853

 DSC0015 1280x853

 DSC0022 1280x853

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite