„ANIME“ IR PAMOKA SU DAILININKE

0
16
DSC 0111

„ANIME“ – paroda, eksponuojama Vaikų literatūros skyriuje. Kūriniai – eskizai, kompiuteriu kurti ir tapyti animacinių filmų personažai, traukiantys vaikų ir suaugusiųjų dėmesį. Jų autorius – Kipras Stankevičius, Vilniaus miesto Pilaitės gimnazijos III klasės mokinys. Jaunuolis 2010 m. pradėjo mokytis tapybos ir piešimo pagrindų „Jaunystės“ klube, vadovaujamame dailininko pedagogo Viktoro Šociko. Šiuo metu lanko dėstytojo Arūno Joniko vedamas akademinio piešimo paskaitas.

Sausio 18-ąją bibliotekoje vyko parodos atidarymas. Jame dalyvavo autorius ir jo mama – Zarasuose gimusi ir šiame krašte pirmus žingsnius į meno pasaulį žengusi – grafikė, juvelyrė, dailininkė, šiuo metu bibliotekos galerijoje eksponuojamos portretų parodos „Potėpiai“ autorė – Rasa Vasilevičiūtė.

Kipras renginio dalyviams – Zarasų P. Širvio progimnazijos VII d klasės mokiniams papasakojo apie savo pomėgį – animacinių filmų personažų kūrimą, gimusį jam besimokant antroje klasėje. O piešimą pamėgęs dar lankydamas darželį. Jau besimokydamas mokykloje pradėjęs piešti animacinių filmų veikėjus parkeriu. Vėliau, žiūrėdamas filmus pradėjęs galvoti kaip nupiešti filmukų veikėjus kitaip. Eskizus piešė pieštuku, juos nuolat tobulino. Didino, piešė dažais. Vėliau pradėjęs kurti kompiuteriu. Džiaugėsi, kai pavykdavo ir kaip pats autorius sakė „tada jaučiausi kietai“. Kuria kai tik turi laisvo laiko. Praėjusią vasarą daug dirbo viešėdamas pas senelius. Nes kaip sakė Kipras „ant stalo visada būdavo paruošto maisto, nes močiutė būna namuose, o senelio kompiuteris „neveža“. Tai niekas netrukdė, neatitraukė nuo darbų. Visada buvo svarbi tėvų, mokytojų, draugų nuomonė. Atsižvelgdamas į pastabas tobulina savo kūrinius.

Kuria personažų portretus dovanoms. Artėjant draugų gimtadieniams sužino koks animacinio filmo personažas mėgstamiausias ir sukūręs padovanoja. Tėtį taip pat pradžiugino padovanodamas savo kūrinį.

Ar rengiasi tapti dailininku? Kokie artimiausi planai? Į šiuos klausimus atsakydamas Kipras papasakojo, kad jo svajonė tapti animacinių filmų dizaineriu. O šių metų rudenį Vilniaus centrinės bibliotekos Pilaitės skyriuje vyks naujų kūrinių paroda.

Autoriui palinkėję kūrybinės sėkmės stebėjome dailininkės Rasos Vasilevičiūtės kūrybinę pamoką širviečiams. Rasa moksleivius mokė atsineštus mėgstamų animacinių filmų personažų portretus persikelti ant plastiko paviršiaus. Kantriai aiškino kaip paruošti reikiamo formato popierių jį suskirstant langeliais. Stebėdama moksleivių darbą sakė, kad žmogus netgi nemokėdamas piešti gali sukurti piešinį. Džiaugėsi dalyvių pastangomis ir pakvietė į antrąją kūrybinę pamoką kovo 1 dieną.

Zarasų viešoji biblioteka ir P. Širvio progimnazija dėkoja parodos autoriui Kiprui ir dailininkei Rasai Vasilevičiūtei už parodos ir kūrybinės pamokos organizavimą.
Parodą „ANIME“ Vaikų literatūros skyriuje kviečiame aplankyti iki kovo 1 dienos.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

DSC 0080

DSC 0088

DSC 0100

DSC 0105

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite