TĘSIAMA GAISRŲ PREVENCIJOS AKCIJA „GYVENKIME SAUGIAI!“

0
17
vpgt

Praėjusiais 2018-aisiais metais Zarasų rajone kilo 96 gaisrai (iš jų 34 atvirose teritorijose), kurių metu žuvusiųjų išvengta, buvo traumuoti 2 žmonės. Dažniausia gaisrų kilimo priežastis buvo neatsargus žmogaus elgesys (48 gaisrai) ir netvarkingos krosnys, dūmtraukiai bei kiti šildymo įrenginiai (23 gaisrai). Daugiausiai gaisrų kilo Zarasų seniūnijoje (22 gaisrai), Zarasų mieste (19 gaisrų) ir Turmanto seniūnijoje 17 gaisrų). Taip pat pernai Zarasų rajono ugniagesiai gelbėtojai 58 kartus vyko atlikti įvairių gelbėjimo darbų.

Šiemet, kaip ir pernai, Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai, norėdami gerinti gyventojų būstų priešgaisrinę būklę, vykdys akciją „Gyvenkime saugiai!“, kurios metu lankysis gyventojų būstuose. Gyventojams bus aiškinama autonominių dūmų detektorių įsirengimo būtinybė, saugaus elgesio buityje taisyklės, skatinama reguliari krosnių ir kitų šildymo įrenginių priežiūra, dūmtraukių valymas. Gyventojams bus teikiamos konsultacijos ir praktiniai patarimai priešgaisrinės saugos klausimais.

Ugniagesiai tikisi gyventojų supratimo, geranoriškumo ir bendro tikslo siekimo priešgaisrinėje saugoje.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento
prie Vidaus reikalų ministerijos
Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos
Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite