PROJEKTAS SKIRTAS SOCIALINĖS RIZIKOS VAIKŲ ATSKIRČIAI MAŽINTI

0
13
thumb2 esfivp i 1 2

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Šiuolaikinė biblioterapija – socialinei atskirčiai mažinti“ tikslas – mažinti socialinę atskirtį tarp vaikų gyvenančių Zarasų mieste per kultūrinių ir interaktyvių veiklų organizavimą. Vykdant projektą bus organizuojamos kūrybinės dirbtuvėlės panaudojant kompiuterines technologijas – 3D maketavimą, fotografavimą, piešimą kompiuterinėmis programomis, filmukų kūrimą.

„Pramogų bibliotekoje“ vaikai bus supažindinami su interneto svetainėmis ir skatinami žaisti interaktyvius žaidimus, dalyvauti interaktyviose edukacinėse programose, vyks el. knygų, knygų su papildytos realybės elementais skaitymo popietės, judriųjų žaidimų, stalo žaidimų ir konstravimo popietės. „Dėmesio ir koncentracijos ugdymo laboratorijoje“ bus sukurta dėmesio sutelkimo ir emocijų ugdymosi aplinka su kompiuterizuota vieta ir programine įranga.

Dalyvaudami projekto veiklose socialinės rizikos vaikai įgaus daugiau gyvenimiškos patirties, socialinių įgūdžių, mokysis bendrauti, valdyti emocijas, geriau integruosis į bendraamžių aplinką. Organizuojant projekto veiklas bus bendradarbiaujama su Zarasų vaikų dienos centru „Draugai“, kurio steigėjas Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ yra projekto partneris. Projektas atitinka Zarasų miesto vietos plėtros strategijos 2016-2022 m. tikslą 2. Mažinti esamą Zarasų miesto gyventojų socialinę atskirtį. 2.2 uždavinį: Vykdyti socialinės atskirties mažinimą, skatinant socialiai pažeidžiamų gyventojų integraciją ir įsitraukimą į bendruomeninį gyvenimą.

Projekto trukmė 2019 m. sausis – 2020 m. sausis.

Projekto „Šiuolaikinė biblioterapija – socialinei atskirčiai mažinti“ vadovė Stanislova BIKULČIŪTĖ

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite