VIRTUALI KELIONĖ BIBLIOTEKOJE

0
33
collage1

Keliauti, pažinti ir net sportuoti galima Vaikų literatūros skyriuje. Tai jau patyrė išbandę naujas bibliotekos paslaugas lankytojai. O Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos ketvirtokams antradienį čia vyko integruota kūno kultūros ir lietuvių kalbos pamoka.

Moksleiviai su mokytoja Danute Tumalovičiene keliavo interaktyviu dviračiu. Keliaudami susipažino su Zarasų, Utenos, Daugpilio ir Preili lankytinomis vietomis, kultūros, architektūros, istorijos objektais. Daugeliui jau buvo pažįstami Zarasų krašto maršrute esantys objektai: Salako bažnyčia, Sartų pakrantė, Antazavės dvaras ir Stelmužės ąžuolas, Šlyninkos vandens malūnas. Keliaudami kitais maršrutais stebėjosi pirmąsyk matomomis vietovėmis, statiniais. Mindami dviračio pedalus skaitė maršrutų objektų pavadinimus.

Važiuodami interaktyviu dviračiu keliautojai sekė savo ir draugų laiką. Zarasų krašto maršrutą greičiausiai įveikė Ugnė ir Oskaras, Utenos – Dominykas ir Oskaras, Daugpilio – Liana ir Viktorija, Preilių – Aronas ir Dominykas. Ištvermingesnės buvo mergaitės, Ugnė, Vilija, Liana susipažino su visais virtualiais maršrutais. Nuo moksleivių neatsiliko ir mokytoja Danutė Tumalovičienė.

Moksleiviai atsisveikindami žadėjo apsilankyti su šeimos nariais ir draugais.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

collage2

 DSC0003

 DSC0006

 DSC0009

 DSC0017

 DSC0027

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite