SUKURTA DAUGIAU KAIP 30 DARBO VIETŲ

0
62
10

Praėjusių metų pabaigoje Zarasų rajono savivaldybėje buvo minima Verslo diena. Šventės metu ir buvo padėkota verslininkams, įvertinant jų atstovų indėlį į Zarasų rajono ekonominės, socialinės aplinkos plėtrą ir skatinant sėkmingą viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimą.

Daug verslininkų gavo ir apdovanojimus. Nominacija atiteko ir verslininkams iš Vilniaus. Šiuo apdovanojimu įvertintas jų indėlis už Zarasų vandenlenčių ir pripučiamųjų vandens atrakcionų parko įkūrimą Didžiojoje saloje.

Šie verslininkai – Aurimas Žala ir Algirdas Danius turi puikią veiklos patirtį. 2017 metais Vilniaus rajone įkurtas vandenlenčių ir pripučiamųjų vandens atrakcionų parkas. Tų metų sezonas jiems buvo labai sėkmingas. Jų įkurti parkai puikiai veikia Kaune, Trakuose, kitose šalies vietovėse. Praėjusiais metais sėkmingai ši įmonė dirbo ir Zarasuose, toliau plėtojo šį verslą. Įmonės įkūrėjas Aurimas Žala papasakojo apie darbus šiame ežerų krašte. Jį verslininkai pasirinko neatsitiktinai. Pirma, šis kraštas yra labai perspektyvus. Antra, Zarasai pasirinkti dar todėl, kad tai populiari renginių vieta ir šiaurės rytų Lietuvoje nėra jokio vandenlenčių parko. Jie čia ir pradėjo tokį verslą. Pasak įmonės vadovo Aurimo Žalos, Zarasų rajono savivaldybė, pasinaudojusi Europos sąjungos parama, sutvarkė trijų hektarų salos plotą. Ten sukurta nauja infrastruktūra, išasfaltuotas kelias, sutvarkyta aplinka, vandenlenčių trasa. Didžiojoje saloje įrengtas šiuolaikinis paplūdimys. Sporto mėgėjus džiugina krepšinio ir tinklinio aikštelės. Smagu salos lankytojams ir kitose įrengtose erdvėse.

Vilniečių įmonės vandenlenčių ir pripučiamųjų atrakcionų ant vandens parkas Zaraso ežero saloje – tai irgi Zarasų rajono savivaldybės vykdomo projekto dalis.

Įmonės vadovas dėkojo rajono Savivaldybės vadovams. Be jų paramos negalima būtų padaryti tiek daug darbų.

Džiugu verslininkams ir tai, kad praėjusios vasaros sezono metu Zarasų rajone buvo įkurta daugiau kaip 30 darbo vietų. Čia įdarbinta daug jaunų žmonių.

Neseniai vykusioje Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje buvo pristatytas ir Zarasų rajonas, jo galimybės. Šioje parodoje Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas susitiko ir su verslininkais, kurių dėka Zaraso ežero sala tampa didele poilsiautojų traukos vieta. Aurimas Žala pokalbio metu pabrėžė, kad ateityje salos lankytojai turės dar naujų pramogų. Verslininkas žadėjo, kad ateityje Didžiosios salos teikiamais malonumais galima bus džiaugtis ir žiemą. Jų nuomone, gražios, unikalios gamtos žmonėms maža. Reikia čia ir patogumų, ir aukšto lygio paslaugų. Verslininkų ateities planuose daug naujų darbų. Susitikimo metu parodoje ir buvo aptartos ateities gairės. Zarasams reikia ir šiuolaikinio SPA, modernaus viešbučio. Rajono Savivaldybė, UAB „Lentų broliai“ vadovai kupini gražių sumanymų, idėjų, planų ir ryžto juos įgyvendinti. Gerės ne tik krašto infrastruktūra, bet ir didės darbo vietų skaičius.

Nuotraukose: vandenlenčių ir pripučiamųjų vandens atrakcionų parko įkūrėjai Aurimas Žala ir Algirdas Danius Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur“ susitinka su rajono Savivaldybės meru Nikolajumi Gusevu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite