DĖL AUTOMOBILIŲ LENKTYNIŲ ATŠAUKIMO

0
40
trekas dusetos 2019 Logo 300x300

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas išsiuntė Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui raštą. Jame rašoma:

„Zarasuose automobilių sportas turi gilias tradicijas. Šie renginiai daug sykių įrodė, kad zarasiškiai, jų svečiai yra tikri šių lenktynių entuziastai.

Prieš penkiolika metų antrąją dieną po žirgų ristunų prie Sartų vykdavo automobilių lenktynės, todėl šių metų lenktynės turėjo atgaivinti šią gražią tradiciją. Žemės ūkio ministerijoje įvykusiame pirmajame ristūnų lenktynių organizacinio komiteto 2018-11-12 posėdyje buvo nuspręsta antrąją dieną, sekmadienį, surengti automobilių sporto varžybas. Tada buvo pasidžiaugta, kad žmonės turės galimybę pramogauti ir savaitgalio antrąją dieną. Šiam renginiui posėdyje pritarė ir Lietuvos Kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ valdybos pirmininkas Kęstutis Levickis.

Savivaldybė paskelbė žiemos treko organizatoriaus konkursą. Jį laimėjo VšĮ „Automatoprojektai . Organizatoriai buvo gavę visus leidimus iš policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, sveikatos apsaugos ir kitų įstaigų. Savivaldybė buvo įsipareigojusi dalinai finansuoti šį renginį.

Renginys buvo plačiai reklamuojamas, platinami bilietai į šį renginį. VšĮ „Automatoprojektai“ įsigijo veiklos civilinės atsakomybės draudimą, apdraustas visas hipodrome esantis turtas, įskaitant aptvarus. Draudimo suma visam draudimo sutarties galiojimo laikotarpiui -250 tūkstančių eurų.

Tačiau treko organizatoriai gavo uždarosios akcinės bendrovės „Lietuvos žirgynas“ 2019-01-31 raštą Nr. 2-17 raštą, kuriame informuojama, kad UAB „Lietuvos žirgynas“ valdybos posėdžio metu 6 nariai vienbalsiai balsavo dėl nepritarimo išnuomoti Dusetų hipodromą automobilių lenktynių organizavimui 2019 m. vasario 3 d. Toks sprendimas buvo priimtas tik likus kelioms dienoms iki šio renginio dienos. Hipodrome dabar yra 10 cm storio ledas ir net dėl šiltesnio oro bangos jis neištirps.

Toks nepasvertas sprendimas ne tik nuvylė, bet ir papiktino šventės organizatorius, žiūrovus, visus Dusetų krašto žmones. Daugelis jų, įsigiję bilietus, planavo savo poilsio dienas, žadėjo stebėti ne tik ristūnų žirgų lenktynės, bet ir automobilių žiemos treko lenktynėse. Daug žmonių planavo sekmadienio dieną Dusetose praleisti su šeima, bičiuliais. Organizatoriai žmonėms žadėjo, kad šios varžybos bus patrauklios ne tik dideliu azartu ir įspūdingais vaizdais, bet ir taps tikra švente. Visi buvo kviečiami atvykti ir pasimėgauti reginiu.

Dėl uždarosios akcinės bendrovės „Lietuvos žirgynas“ biurokratinio požiūrio į žmones, jų pomėgius žadėtos šventės Zarasų kraštas nesulaukė. Tokie poelgiai ir toks požiūris pažemino žmones, atnešė daug materialinių nuostolių, o taip pat dvasinių išgyvenimų.

Prašome Zarasų krašto žmonėms, šių lenktynių organizatoriams, sporto entuziastams paaiškinti tikrąsias automobilių lenktynių atšaukimo priežastis.

Meras Nikolajus Gusevas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite