APTARTOS UAB „ZARASŲ BŪSTAS“ VEIKLOS PROBLEMOS

0
73
1

Rajono Savivaldybėje įvyko rajono Savivaldybės mero Nikolajaus Gusevo inicijuotas pasitarimas, kuriame svarstyta UAB „Zarasų būstas“ veikla, vykdant renovavimo darbus, gerinat darbą su gyventojų skundais ir pareiškimais. Be mero Nikolajaus Gusevo šiame pasitarime dalyvavo ir rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, rajono Savivaldybės administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Jonas Žusinas, šio skyriaus vyresnioji specialistė Elvyra Glušakova, UAB „Zarasų būstas“ direktorius Algimantas Cibulskis, direktoriaus pavaduotojas Arvydas Steponavičius, juristė Genovaitė Miškinytė.

Pasitarime buvo konstatuota, kad Zarasų rajono savivaldybė sėkmingai dalyvauja Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programoje. Rajono centre jau renovuoti 27 daugiabučiai namai. Daugiabučių renovacija Zarasuose įgauna vis didesnį pagreitį. Šiuo metu renovuojama dar 19 namų. Renovavimo metu iškilo ir problemų. Rangovai dėl įvairių priežasčių ne laiku atlieka numatytus darbus. Žiemą negalima buvo atlikti kai kurių renovavimo darbų, todėl jie nukelti pavasariui. Tiesa, buvo ir rangovų neatsakingo požiūrio, jiems trūko darbo jėgos. Renovacijos objektų atidavimo eksploatacijon datos nukėlimo priežastys objektyvios. Tačiau iki kovo pabaigos rangovai žada baigti septyniolikos namų renovavimo darbus. Pasitarime buvo akcentuota, kad UAB „Zarasų būstas“ turėtų didesnį dėmesį kreipti į renovacijos darbus atliksiančių įmonių darbų kokybę, reikalauti, kad nebūtų broko.

Šiemet rangovai turi pradėti penkių daugiabučių namų renovavimo darbus. Būtina sėkmingai pasiruošti kitam daugiabučių namų atnaujinimo etapui, laiku pateikti investicinius projektus su gyventojų pritarimais VšĮ Būsto energijos taupymo agentūrai.

UAB „Zarasų būstas“ adresu buvo pareikšta daug kritikos ir priekaištų, bendrovės veikloje yra daug spręstinų problemų. Būtina glaudžiau bendrauti su gyventojais, nuolatos aptarinėti renovacijos eigą, supažindinti juos su daugiabučių namų atnaujinimo programa, renovavimo nauda, laiku atsakyti į rūpimus klausimus. Žmonėms būtina aiškinti, kad šiandien savo namuose visi galime gyventi geriau – šilčiau ir pigiau. Daugiabučių namų renovavimas tai ne tik gražesnis miestas, bet ir nauda gyventojams. Svarbiausiais tikslas – šilumos suvartojimo sumažinimas. Tada už šilumą mokėsime žymiai mažiau. Visa išsami ir dominanti gyventojus informacija apie renovavimo eigą, UAB „Zarasų būstas“ veiklą privalo būti pateikta šios bendrovės interneto svetainėje www.zarasubustas.lt

Pasitarime buvo akcentuota, kad UAB „Zarasu būstas“ veikla su gyventojų skundais ir pareiškimais yra nepatenkinama. Dėl bendrovės veiklos zarasiškių laiškai pasiekia ne tik šią įmonę, bet ir rajono ir net šalies institucijas. Išsakyta kritika ir nusiskundimai ne visada būna pagrįsti ir objektyvūs, tačiau bendrovė privalo laikytis visų teisės aktų ir išsamiai, nuodugniai ir laiku atsakyti į gyventojų pareiškimus. Būtina skatinti bendruomenės ir uždarosios akcinės bendrovės dialogą, jis pagerins bendrovės veiklos skaidrumą bei atskaitomybę, tokiu būdu gerės, bus efektyvesnis įmonės valdymas.

Po šio pasitarimo įvyko ir UAB „Zarasų būstas“ valdybos posėdis. Jame buvo išsakyta kritika dėl darbo su gyventojų skundais, pareikalauta šioje veikloje griežtai laikytis teisės aktų reikalavimų.

Valdyba įpareigojo UAB „Zarasų būstas” direktorių Algimantą Cibulskį pradėti naudoti nuo 2019-03-15 gyventojų paklausimų, prašymų, skundų registravimui, atsakymų paruošimui, informacijos apskaitai Zarasų rajono Savivaldybės elektroninę dokumentų valdymo sistemą „Avilys“. Šios priemonės tikslas – pagerinti bendrovės komunikavimą su administruojamų daugiabučių namų butų savininkais.

Dėl UAB „Zarasų būstas“ veiklos gerinimo numatytos ir kitos priemonės. Rengiamas rajono Savivaldybės tarybos sprendimo projektas, šiuo sprendimu bus sudarytas Zarasų miesto daugiabučių namų modernizavimo programos įgyvendinimo priežiūros komitetas. Šio komiteto uždavinys – efektyviai kontroliuoti, administruoti ir rajono Savivaldybės tarybai kas ketvirtį teikti ataskaitą apie renovavimo eigą.

Planuojama kovo mėnesį svarstyti šių sprendimų įgyvendinimo eigą. Jei pažeidimai nebus pašalinti ir nebus padarytos rimtos išvados, UAB „Zarasų būstas“ direktorius įspėtas dėl griežtų priemonių taikymo.

Nuotraukose: svarstoma UAB „Zarasų būstas“ veikla.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite