ATIDENGTA MOISIEJAUS-MAUŠOS BOTVINIKO SKULPTŪRA

0
56
4

2022 metais didžiausio Zarasų rajono gyventojų palaikymo sulaukęs mažos vertės dalyvaujamojo biudžeto projektas Moisiejaus-Maušos Botviniko skulptūra, sukurta profesionalaus skulptoriaus Martyno Gaubo, 2023 m. birželio 5 d. 13 val. buvo atidengta Zaraso ežero pakrantėje (šalia buvusio fontano vietos).

„Šiandien ypatinga diena Zarasams, vienas iš labiausiai nusipelniusių žmonių Zarasams – Moisiejus-Mauša Botvinikas turės savo paminklą gimtuosiuose Zarasuose“, – atidengimo ceremonijos pradžioje teigė Zarasų krašto muziejininkė Rimutė Morozovienė.

Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė džiaugėsi, kad į skulptūros atidengimo ceremoniją susirinko nemaža grupelė žmonių. „Savu aktyvumu, atėjimu į šią ceremoniją įrodėt, kad Jūsų dėka yra ši skulptūra. Iš pateiktų projektų, Jūs pasirinkote būtent šį projektą“, – susirinkusiems pasakojo ji. Merė džiaugėsi, kad šią skulptūrą sukūrė toks profesionalus ir jaunas skulptorius ir tikisi, kad tai ne paskutinis jo darbas Zarasuose.

Merė Nijolė Guobienė priminė, kad miesto gyventojai ir svečiai į garsaus fotografo ranką įstatę telefoną gali nusifotografuoti vaizdingame Zarasų miesto fone. Be to, nuskaičius QR kodą yra galimybė pamatyti fotografo nuotraukų galeriją.

Vėliau Zarasų krašto muziejininkė Rimutė Morozovienė papasakojo apie Moisiejų-Maušą Botviniką. Jis yra profesionalus fotografas ir profesionalios fotografijos pradininkas Zarasuose. 38 savo gyvenimo metus pragyveno Zarasuose. 20-ties metų vedė zarasietę Zeldą-Lėją ir atvyko į Zarasus. Jam šis kraštas labai patiko, Zarasuose jis atidarė profesionalią foto ateljė, vėliau elektros prekių parduotuvę ir joje pradėjo prekiauti pirmaisiais radijo imtuvais. Taip pat jis buvo didelis Lietuvos patriotas, Šiaulių sąjungos narys.

Žodis buvo suteiktas ir skulptoriui Martynui Gaubui. „Ši skulptūra yra daryta mišria technika, darbas klasikinis, o pati technologija šiuolaikiška“ , – pasakojo skulptorius. Jis teigė, kad jam patinka daryti istorines asmenybes, nes tai praplečia jo pasaulėžiūrą. „Dėkoju visiems, kad susirinkote ir linkiu, kad Zarasuose atsirastų dar daugiau skulptūrų“ , – teigė Martynas Gaubas.

Taip pat norime pasidžiaugti, kad į skulptūros atidengimo ceremoniją atėjo ir viena Zarasų miesto gyventoja, kuri kartu su savimi atsinešė nuotraukas, kurios 1968 metais buvo darytos paties Moisiejaus-Maušos Botviniko.

Kviečiame visus Zarasų miesto, rajono gyventojus bei miesto svečius aplankyti šią skulptūrą!

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

1

2

3

5

6

7

8

9

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite