NIKOLAJUS GUSEVAS: ZARASAI GALI

0
21
gusevas

Mielieji,
Zarasai – gražus tas mūsų kraštas! Jame gyveno ir gyvena bei dirba darbštūs, kūrybingi, ištvermingi, kantrūs ir svetingi mūsų žmonės. Kraštas dosnus savo gamta- miškais, ežerais su jų gėrybėmis. Gražus kalvotas žemės naudmenų reljefas su mažo derlingumo dirvožemiu nėra palankus mūsų žemdirbiams, kurie pastaruoju metu sumaniai perima užsienio valstybių ūkininkų patirtį, plečiant mėsinių galvijų auginimą.

Rajonas neturėjo ir neturės didelių pramonės vystymo perspektyvų, nes yra pasienio rajonas, jame gyvena nedaug žmonių. Šalia yra pramoniniai miestai – Utena ir Visaginas, kuriuose pagal galimybes įsidarbina ir mūsų rajono žmonės. Pagrindinis mūsų rajono uždavinys buvo, yra ir bus kuo sparčiau vystyti turizmą, kartu su visa infrastruktūra kompleksinėms, šiuolaikiškoms paslaugoms teikti visais metų laikotarpiais.

Pradžia padaryta. Per pastaruosius metus Savivaldybė įgavo neįkainuojamą patirtį kaip reikia bendrauti su investuotojais, siekiant užtikrinti Zaraso salos paplūdimio su lynų trasa veiklą.
Mes, pasinaudoję šią patirtį, bendradarbiaudami su verslininku iš Vilniaus, šeimininkaujančiu mamos sodyboje Suvieko seniūnijoje, praėjusiais metais labai operatyviai ir atsakingai atlikome visus reikalingus darbus ir veiksmus. Jam sudarytos visos sąlygos statyti turizmo vystymui labai svarbu objektą, 80 vietų viešbutį su SPA ir kita infrastruktūra senos pirties ir kitų suformuotų žemės sklypų vietoje prie fontano. Šis verslininkas nupirko iš privatininko ir kino teatrą „Rūta“.

Turime neprarasti tempo ir investuotojų ar/ir Europos sąjungos lėšomis rasti galimybes pastatyti Magučių stadiono vietoje turizmo paslaugų kompleksą su čiuožimo ir slidinėjimo trasomis visus metus, atgaivinti aplinkkelio tiesimo pradėtus darbus. Daug darome, formalių ir neformalių bendradarbiavimo formų bei mano tiesioginių kontaktų pagalba ir per užmegztus kultūrinius ryšius, siekiant pristatyti Zarasus kitų valstybių miestams ir regionams.

Vertinu vietinių verslininkų ir ūkininkų pastangas didinti savo ūkio subjektų ekonominį potencialą, išlaikyti arba kurti naujas darbo vietas, didinti dirbančiųjų darbo užmokestį. Nors Savivaldybės galia ir finansinės galimybės yra ribotos ir neženklios, tačiau esant reikalui teikiame ir teiksime verslui nustatyta tvarka savo biudžeto sąskaita nekilnojamo turto mokesčio lengvatas, padedame ir padėsime gerinti infrastruktūros (susisiekimo, kelių ir kitas) sąlygas.

Tikiu, kad bendromis, vieningomis pastangomis, vystant verslą, plėtojant turizmą ir jam reikalingas paslaugas bus poreikis ir galimybės kurti darbo vietas, Tik realūs darbai gali didinti mūsų visų pajamas ir gerovę. Su pavasariu ir viltimi žvelgiu į ateitį. Įgijęs reikiamos patirties, pasimokęs iš savų ir svetimų klaidų, esu pasiryžęs atsakingai tęsti numatytus, pradėti naujus suplanuotus darbus, kartu su Savivaldybės administracija ir bendruomenėmis operatyviai spręsti kasdieninius, einamuosius ir žmonėms rūpimus klausimus, visokeriopai nustatyta tvarka padėti nelaimės atvejais.

Kviečiu ateiti ir balsuoti. Aš su Jumis ir dėl Jūsų!
Pagarbiai
Kandidatas į merus Nikolajus Gusevas

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP Zarasų skyriaus politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 19/03/15/03

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite