ATLIEKŲ TVARKYMO NAUJOVĖS ZARASUOSE

0
92
6

UAB ,,Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ kaip projekto partneris kartu su Zarasų rajono savivaldybe dalyvavo 2014-2020 metų Europos Sąjungos Fondų investicijų veiksmų programos ,,Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ priemonėje ,,Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“.

Šio projekto tikslas – pagerinti rūšiuojamojo surinkimo infrastruktūrą rajono Savivaldybės gyventojams.

Prieš metus buvo pasirašyta didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės Zarasuose Statybininkų g. 11 išplėtimo rangos darbų sutartis. Šių darbų vertė – 70 512,75 Eur. Nepraėjo nė metai ir šis projektas jau sėkmingai įgyvendintas.

Projekto įgyvendinimo metu Zarasų atliekų priėmimo ir laikino saugojimo aikštelėje įsigyti statybos ir griovimo atliekoms, stiklo atliekoms ir plastiko atliekoms konteineriai. Įrengta konteinerinė saugojimo patalpa naudotų daiktų antriniam panaudojimui. Taip pat įvykdyti aplinkotvarkos, nuotekų nuvedimo ir asfaltavimo darbai išplečiant aikštelės teritoriją. Zarasų atliekų priėmimo ir laikino saugojimo aikštelėje po plėtros darbų daug naujovių. Joje įrengtas elektronikos, stambiagabaričių daiktų ir tekstilės mainų punktas. Rajono gyventojai dabar gali pristatyti nenaudojamus daiktus, o kiti gali juos pasiimti. Taip bus įgyvendinamas vienas iš žiedinės ekonomikos principų – pakartotinis panaudojimas. Šiam tikslui įgyvendinti taip pat bus sukurta duomenų bazė, kurioje UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ talpins ir skelbs informaciją apie mainų punkte esančius daiktus, kuriuos gyventojai galės pasiimti nemokamai. Informacija bus skelbiama internetiniame puslapyje www.uratc.lt, skiltyje „Dalinkimės daiktais“.

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas apsilankė šioje aikštelėje po darbų atlikimo. UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ direktorius Ramūnas Juodėnas papasakojo apie sėkmingai įgyvendintus pertvarkymus. Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas susipažino su įgyvendintomis naujovėmis. Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas į elektronikos, stambiagabaričių daiktų ir tekstilės mainų punktą atvežė pirmąjį daiktą – elektronines svarstykles. Pokalbio metu UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ direktorius Ramūnas Juodėnas, aikštelės eksploatavimo inžinierius Darius Linkevičius, administravimo skyriaus vadovė-ekonomistė Irena Pošiūnienė su rajono Savivaldybės vadovais aptarė tolimesnes atliekų tvarkymo perspektyvas, bendradarbiavimo su rajono gyventojais gerinimą.

Nuotraukose: Zarasų atliekų priėmimo ir laikino saugojimo aikštelėje po naujovių įgyvendinimo.

Petro Ivanovo nuotraukos

1

2

3

4

7

8a

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite