NAUJI NŪDIENOS IŠŠŪKIAI

0
13
min news zrs 846 darbas

2019 m kovo 20 d. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Didžiojoje salėje vyko rajono formaliojo ir neformaliojo ugdymo vadovų pasitarimas. Dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilhelminas Kuzmickas, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjas Stanislovas Kaulavičius bei skyriaus specialistai, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė, Socialinių mokslų kolegijos projektų vadybininkė S. Banytė, švietimo įstaigų direktoriai.

Stanislovas Kaulavičius, švietimo ir kultūros skyriaus vedėjas informavo, kad pagal rajono bendrojo ugdymo mokyklų pateiktus duomenis mokinių skaičius 2019-2020 mokslo metais sumažės 25 mokiniais. Neramina mažėjantis mokinių skaičius visose rajono mokyklose. Pranešėjas supažindino su tarybos sprendimo projektu dėl klasių skaičiaus ir vaikų skaičiaus jose nustatymo bendrojo ugdymo mokyklose 2019-2020 m. m. ir pažymėjo, jog nuo šio rugsėjo keičiasi klasių finansavimo tvarka. Jei 9-10 klasėse komplektuojamos klasės mažesnės nei po 8 mokinius, o gimnazijose 3-4 klasėse yra mažiau kaip 12 – valstybė šių klasių nefinansuoja. Šias klases gali finansuoti savivaldybė iš savo biudžeto. Jei 1-8 klasėse yra mažiau nei po 8 mokinius – valstybė finansuoja tik pusę tai klasei reikalingų lėšų. Vidutiniškai per metus 1-4 klasei reikalinga suma siekia 18 tūkst. Eur, 5-8 klasei – 30 tūkst. Eur, 9-10 klasei – 33 tūkst. Eur, o 3 ir 4 gimnazijos klasei – 36 tūkst. Eur. Parengtame ir rajono mokyklų direktorių pritartame sprendimo projekte klasės su mažesniu mokinių skaičiumi būtų komplektuojamos Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijoje, Salako ir Turmanto pagrindinėse mokyklose, papildomos klasės Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijoje. Klasių, kuriose mokytųsi mažesnis mokinių skaičius, finansavimui rajono Savivaldybė turės skirti daugiau kaip 200 tūkst. Eur per mokslo metus. Rajono mokyklų klasių ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus 2019-2020 m. m. klausimas bus svarstomas artimiausiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje, o šio sprendimo projektas bus paskelbtas savivaldybės internetiniame puslapyje.

Irena Gaigalienė, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja, kalbėjo apie Vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarkos tikslus, pagrindinius vaiko teisių apsaugos principus, pranešimų apie vaiko teisių pažeidimus nagrinėjimą ir kitas aktualijas.

S. Banytė, Socialinių mokslų kolegijos projektų vadybininkė, pristatė jaunimo festivalį VIBELIFT, skirtą aktyviam mokiniui ir tobulėjančiam mokytojui.

Rajono bendrojo ir neformaliojo ugdymo įstaigų vadovų pasitarimo metu buvo aptarti ir kiti švietimui aktualūs nūdienos klausimai: vaikų skaičiaus ir klasių skaičiaus nustatymas 2019-2020 m. m. sporto ir meno mokyklose, psichologinės pagalbos teikimo aktualijos, mokinių nuvežimo į olimpiadas, konkursus tvarka ir kiti klausimai.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

11

1

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite