REŽISUOTA KOMEDIJA „GIRTI“

0
23
Girti web

Balandžio 5 d. 19 val. Zarasų kultūros centre

Žiūrovams nuo 16 metų

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos „Juodai balto” teatro režisierės Gražinos Karlaitės režisuota komedija „Girti“, pastatyta pagal pasaulyje pripažinto rusų dramaturgo Ivano Vyrypajevo pjesę, vienas labiausiai laukiamų ir intriguojančių spektaklių Zarasuose.

Ivanas Vyrypajevas (1974) – rusų dramaturgas, aktorius, „Praktikos“ teatro vadovas, vienas iš inovatyviausių ir svarbiausių šiuolaikinės dramos figūrų teatriniame Rusijos gyvenime. Pasaulyje išgarsėjo pjesėmis „Deguonis“ (2002), „Būtis Nr.2“ (2004), „Liepa“ (2006), filmais „Euforija“ (2006), „Deguonis“ (2009).

Paskutinė ir naujausia I. Vyrypajevo pjesė „Girti“ (2012) buvo parašyta Diuseldorfo Schauspielhaus teatro užsakymu. Keturiolika šios pjesės veikėjų atspindi nedidelę visuomenės dalį: tarptautinio kino festivalio direktorius Markas (Vytautas Eidėjus), modelis Laura (Svetlana Veikšrienė), modelio draugė Magda (Roma Pieviškytė-Novičenko), Magdos vyras Lourensas (Ugnius Meškas), vadybininkai Rudolfas (Lukas Osmanas Sagadinas), Maksas (Olegas Konošovas), Matijas (Viktoras Bobkovas), bankininkai Gustavas (Arvydas Veikšra) ir Karlas (Arvydas Steponavičius), bankininkų žmonos Lora (Aušra Lamanauskienė) ir Linda (Nijolė Ragauskienė), kunigo brolis Gabrielis (Deividas Umbrasas), prostitutė Roza (Aleksandra Pulokienė) ir paprasta graži mergina Marta (Loreta Leonovienė).

Veiksmas vyksta vieną naktį, kurią visi personažai be saiko vartoja stipriuosius alkoholinius gėrimus. Tačiau šis spektaklis ne apie alkoholizmą. Girtumas kaip būtina žmogiškojo atsivėrimo ir atpirkimo sąlyga, būsena, kurios metu personažai priversti nusiimti kaukes, apsinuoginti vieni prieš kitus bei prieš žiūrovą. Prisipažinti savo nuodėmes, pasakyti kas slegia ir dėl ko skauda širdis, gyvenant šiandieninėje visuomenėje.

Dramaturgas I. Vyrypajevas spaudai yra sakęs, kad tai religingiausia jo pjesė, nes „Girtuose“ apstu nuorodų į Šventąjį Raštą. Vienas iš veikėjų komedijoje dažnai kartoja, kad „Dievas kalbasi su žmonėmis per girtuosius“.

Gili autoriaus ir režisierės paslėpta mintis apie gyvenimiškas situacijas privers susimąstyti ne vieną žiūrovą.

2 veiksmai su pertrauka, trukmė – 2 val.

Bilieto kaina 3 Eur

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite