GERUMO AKCIJA SERGANTIEMS ONKOLOGINĖMIS LIGOMIS „SPALVOTAS PAVASARIS“

0
31
274 17ade2e53295579d42888e30173c7e52

Tylus, bet su stipria viltimi… Dešimtas pavasariškas žingsnis. Jau dešimtus metus Lietuvoje vyksta akcija „Spalvotas pavasaris“, kurios metu siuvame, mezgame, neriame kepurytes onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Rankdarbiautojos iš miestų, miestelių, atokiausių kaimų jau įprato laukti žinios, kada bus duotas startas siųsti savo sukurtas kepurėles kartu su širdimi padiktuotais, atviruke užrašytais linkėjimais mažiesiems kovotojams ir jų artimiesiems. Džiaugiamės ir vėl galėdami paskelbti „Spalvoto pavasario“ pradžią. Nuolatinių mūsų akcijos dalyvių siūlymu norėtume parūpinti kepurėlių ne tik vaikams, bet onkologijos skyriuose besigydančioms moterims. Papuoškime ir sušildykime mažuosius kovotojus, kurių vaikystę sukaustė pikta liga, apglėbkime dėmesiu suaugusius ir leiskime pajusti, kad kovoje ir kelyje į Viltį – jie ne vieni.

Bibliotekos ir jų kolektyvai pasiruošę būti gerumo tiltu tarp sergančiųjų ir juos palaikančiųjų, jos suteiks jums informaciją apie laukiamas kepuraites, kur ir kada jas atnešti. Net jeigu nemezgate ir nesiuvate prie akcijos galite prisidėti nupirkdami audinio ar siūlų savo siuvančiai kaimynei, mezgančiai močiutei ar kartu su visa šeima jaukiai praleisti popietę rašant palinkėjimus sergantiems.

Akcijos metu gauname klausimų, ar galima megzti ne tik kepuraites, bet ir kojines, riešines? Galima. Besigydantiems chemoterapijų metu dažnai šąla rankos ir kojos,
šie aksesuarai taip pat reikalingi.

Jeigu turite apie akciją jums kylančių klausimų rašykit mums elektroninius laiškus adresu vaikamsakcija@gmail.com arba spalv.pavasaris@gmail.com. Padovanokime visi kartu ne tik būtiną aksesuarą ligos paliestiems, bet ir gražią, kūrybinę tradiciją savo bendruomenėms!

Darbelius galite palikti viešosios bibliotekos galerijoje (I aukšte).

Akcijos pabaiga: 2019 m. gegužės 15 d.

Kviečiame žinia apie akciją pasidalinti su kūrybingomis draugėmis, kaimynėmis.
AČIŪ UŽ JŪSŲ GERUMĄ
Išsamesnė informacija apie akciją: tel. 8 614 36405 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite