SVOGŪNINĖS PAVASARINĖS GĖLĖS

0
110
svogunines pavasarines geles

Turbūt vienos iš džiugiausių pavasarinių akimirkų – žvelgti į nedrąsiai besistiebiančius tulpių daigus ir namuose pražystančius ryškiaspalvius narcizų ar hiacintų žiedus. Geltoni lyg saulė narcizai vilioja praeinančių pirkėjų akis ir dažnas, net neplanavęs įsigyti šių gėlių, susivilioja jų grožiu, o įsigijęs puošia stalus ar palanges.

Tad, jeigu nesate pasiruošę gėlių svogūnėlių, dar nepražydusių ar jau besiskleidžiančių gėlių galite įsigyti gėlių parduotuvėse ar didesniuose prekybos centruose. Norintiems užsiauginti pavasarinių svogūninių gėlių, jau teks laukti rudens. Rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiai yra tinkamiausi sodinimui, nes svogūnėliai turi peržiemoti, kad tinkamai prigytų bei ankstyvą pavasarį išdygtų.

Populiariausios svogūninės gėlės

Tulpės – vienos žinomiausių ir dažniausiai auginamų pavasarinių gėlių. Jos jau yra tapusios Moters dienos simboliu ir dovanojamos ne tik Kovo 8 – osios proga, bet ir norit pasidalinti pavasarine nuotaika. Sveiki tulpių svogūnėliai dauginasi ir sėkmingai auga toje pačioje vietoje ne vienerius metus. Svarbu, kad būtų sudarytos palankios augimui sąlygos: derlinga, drėgna, bet pralaidi orui priemolio dirva ir saulėta užuovėja. Tulpės nemėgsta stiprių vėjų, tačiau atsparios žiemos šalčiams.

Snieguolės – dar vadinamos pavasario šaukliais, net nenutirpus visam sniegui, jau drąsiai formuoja žiedlapius. Šias baltažiedes gražuoles reikėtų sodinti į purų, durpių kompostu patręštą kalkėtą dirvožemį. Snieguolės nemėgsta užsistovėjusio vandens, tad reikėtų pasirūpinti ir kokybišku drenažu.

Narcizai – taip pat vieni iš populiariausių pavasarinių gėlynų puošmenų. Nors spalvų pasirinkimas kur kas kuklesnis nei tulpių, tačiau narcizų saldus kvapas ir ryškiai geltonos ar baltos spalvos vilioja ne ką mažiau, negu kitų pavasarinių gėlių. Tinkamiausias narcizų svogūnėlių sodinimo metas – rugpjūčio pabaiga ir rugsėjis. Palankiausios augimo sąlygos: drėgna, švelniai šarminga ar net truputį rūgšti dirva su drenažu. Vieta nėra svarbi, gali vešėti ir pavėsyje. Svarbu kasmet patręšti kompleksinėmis trąšomis, turinčiomis azoto, kalio bei fosforo.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite