PRISIKĖLIMAS AUŠROS MAČIULYTĖS DARBUOSE

0
35
DSC0047

Kovo 27 d. Zarasų viešosios bibliotekos galerijoje atidaryta menininkės Aušros Mačiulytės tapybos ir keramikos darbų paroda „Prisikėlimas“.

Aušros veiklumas ir iniciatyvumas kelia žavesį – tapytoja, keramikė, meno terapeutė, renginių organizatorė, žolininkė, dokumentikos kūrėja, ūkininkė. Gyvenimo peripetijos menininkę privertė pakeisti daug gyvenamųjų vietų. Aušra gyveno Ignalinos r., Amerikoje, ilgą laiką Kaune. Tačiau duotas pažadas mamai, Zarasų r. saugoti ir niekam neperleisti žemių, privertė Aušrą atsikraustyti į Zarasus. Šiuo metu ji gyvena Lupenkos kaime ir tuo labai džiaugiasi. „Negalėčiau sugrįžti į miestą, nebegalėčiau gyventi be arklių, be ožkų… Pasikeičiau visa, dabar tos mergaitės, kuri avėjo aukštakulnius, dėvėjo firminius drabužius, puošėsi gražiausiais papuošalais – nebeliko. Dabar man to ir nereikia, išsilaisvinau ir susiliejau su gamta“, – atviravo A. Mačiulytė.

Menininkė pasakojo, kad dažnai jos rytas prasideda trečią-ketvirtą valandą. „Kai visas miestas miega, aš apsirengiu ir einu pasitikti saulės, tos šviesos, kuri užpildo mane didžiule energija. Šis paros laikas man pats gražiausias. Kai prabunda gamta…“, – dalijosi pamąstymais dailininkė.

Gyvenimo ritmas, sąsaja su gamta ir įkvėpė sukurti šią parodą. Aušra kalbėjo, kad personalinėse parodose dalyvauja nuo trylikos metų, ir džiaugiasi, galėdama savo darbus pristatyti viešojoje bibliotekoje. Eksponuojamose darbuose – drobėse – vaizduojamas gamtos ir miesto pabudimas. Panaudoti įvairūs spalvoti gruntai, kurie naktį keičia spalvą, skirtingai šviečia. Darbai yra tapyti daugiasluoksne technika, vis grįžtant prie to paties darbo ne vieną ir ne du kartus.

Stiklinėse vitrinose – keramikos obuoliukai „Tremties saldainiai“, indai, šaukštai, kokliai krosnims, ožiuko kailis ir kiti, turintys įdomias atsiradimo istorijas, kuriomis autorė mielai pasidalijo.

Kviečiame pasigrožėti paroda iki balandžio 26 d. bibliotekos pirmo aukšto galerijoje.

Inesa DUMBRAVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene
Nuotraukos autorės

 DSC0055

 DSC0059

 DSC0061

 DSC0063

 DSC0069

 DSC0073

 DSC0093

 DSC0095

 DSC0098

 DSC0100

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite