ZARASUOSE TAMPA ŠVIESIAU IR GRAŽIAU

0
29
1

Šiuo metu Zarasuose pats medžių genėjimo karštymetis Dariaus ir Girėno gatvėje gaudžia medžio pjūklai. UAB „Zarasų komunalininkas“ darbuotojai, pasinaudodami specialiai aukštyje dirbti pritaikytu pjūklu, atlieka želdinių genėjimo ir pjovimo darbus. Apgenėti didelius medžius komunalininkai į pagalba pasitelkia bokštelį.

Darbininkai dirba sparčiai, netrukus bus baigtos genėti visos liepos Dariaus ir Girėno gatvėje.

Komunalininkai jau taip pat apgenėjo medžius ir Šiaulių, Malūno, Palaukės, Bajorų gatvėse. Pagražėjo, tapo šviesiau ir Dariaus ir Girėno gatvėje nuo Zaraso ežero iki Šiaulių gatvės, taip pat nuo šios gatvės iki Zaraso ežero Vilniaus gatvėje. Čia jau apgenėtos liepos.

Prieš keliolika metų pasodinti ir išauginti medžiai kėlė daug problemų miesto tvarkytojams. Gatvėse dėl išsikerojusių medžių buvo tamsu, trukdė autotransportui, kėlė pavojų eismo saugumui, kai kuriose vietose medžių šakos buvo netoli elektros laidų. Didelių medžių šakos labai trukdydavo ir gyventojams, audrų metu jos kėlė pavojų ir žmonėms.

Šiemet komunalininkai Zarasų mieste tik geni medžius, išimtinais atvejais jie nukertami iš viso. Yra gauti aplinkosaugininkų leidimai juos iškirsti.

Po komunalininkų darbų mieste tampa šviesiau, gražiau ir saugiau. Medžiai dabar neužstoja ne tik saulės, bet naktį ir šviestuvų šviesos.

Medžių priežiūra yra labai opi miesto tvarkymo dalis, Tuo nuolatos rūpinasi rajono Savivaldybės administracija. Šį darbą visada įvertina miesto gyventojai ir svečiai.

Pasak UAB „Zarasų komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojo Juozo Šyvoko, dirbama labai atsakingai. Stengiamasi, kad šie medžiai dar sulauktų ilgo ir sveiko gyvenimo.

Medžio genėjimo darbuose stropiai dirba UAB „Zarasų komunalininkas“ darbuotojai Valentinas Guogis, Ivanas Medvedevas, vairuotojas Lionginas Vaikutis.

Jonas Petraitis
Nuotraukose: Zarasai tvarkosi.
Petro Ivanovo nuotraukos

2

3

4

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite